28 / 04 / 2024

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Hatay'da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Hatay'daki depremde 370 kişiye mezar olan Emlak Bank Konutları'nı inşa eden şirketin beş ortağından, AK Parti'ye yakın olan ikisine deprem bölgesinde konut ihalesi verildiği ortaya çıktı.



Merkez üssü Kahramanmaraş olan 6 Şubat tarihli deprem felaketinden 11 şehir etkilenmiş, ölü sayısı 50 bini, yaralı sayısı ise 100 bini aşmıştı. Depremden en fazla etkilenen kentlerin başında gelen Hatay'da ise 23 bini aşkın vatandaş yaşamını yitirmişti.

Hatay'ın Antakya ilçesindeki Emlak Bank Konutları'nda 370 kişi vefat etmiş ve yüzlerce kişi yaralanmıştı. O bina, bugün kamuoyunca bir kez defa hatırlandı.

Sol gazetesinden Yalçın Cuğ’un haberine göre, binanın müteahhitlerinden, hakkında yakalama kararı çıkarılan Mehmet Özat, Ankara'daki Bilkent Center AVM'de depremzede yakınları tarafından fark edildi. Depremzede yakınları, Özat'ı alıkoyarak polis çağırdılar. Böylece, aylardır arama kararına karşın bulunamayan Özat, şans eseri gözaltına alındı.

 Hatay da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

Özat'ın gözaltına alınması ile beraber yüzlerce vatandaşın yaşamını yitirmesine neden olan Emlak Bank Konutları'nı inşa eden Aslar İnşaat ve şirketin ortakları yeniden gündeme geldi. Şirketin 5 ortağı olmasına rağmen, kamuoyunda sadece Özat ve depremde yaşamını yitiren Nurettin Mertayak'ın isminin gündeme gelmesi dikkat çekiyor.

Diğer üç ortağın isminin neden gündeme gelmediği ve şimdi ne yaptıkları kafalarda soru işaretlerine sebep oluyor. Peki, diğer 3 ortağa ne oldu? Diğer 3 ortaktan ikisi hakkında olaya ilişkin soruşturma açılmazken, AK Parti'ye yakınlığıyla bilinen iki ortağa deprem bölgesinde inşasına başlanan yeni konutların ihalesinin verildi. 

BEŞ ORTAKTAN SADECE İKİSİ GÜNDEME GELDİ: BİRİSİ CHP'Lİ, DİĞERİ ÖLÜ

Emlak Bank Konutları birinci kısım inşaatı Merit İnşaat tarafından alındı. İnşaat daha sonra alt yüklenici olarak Aslar İnşaat'a devredildi. İlgili şirketin ortakları ise Aytaç Kınay, Erten Elçi, Mehmet İhsan Aydeğer, Mehmet Özat ve bunun yanı sıra, Nurettin Mertayak'tan oluşuyor. Bu durum, Hatay'ın yerel gazetecilerinden Mustafa Dilek tarafından da masaya yatırılmıştı.

6 Şubat depremlerinde yıkılan Emlak Bank Konutları'nda yüzlerce vatandaşın hayatını kaybetmesi ve yaralanması üzerine konuya ilişkin soruşturma başlatıldı. Fakat 5 ortaklı şirketin şimdiye kadar sadece iki ortağının ismi kamuoyunun gündemine geldi. Gündeme gelen isimlerden birisi ise dün yakalanan Mehmet Özat. CHP'ye yakınlığıyla bilinen Özat, ayrıca, TED Hatay Koleji’nin de sahipleri arasında. Hakkında yakalama kararı çıkarılan Özat, dün aylar sonra şans eseri yakalanarak gözaltına alındı.

Gündeme gelen başka bir isim ise Nurettin Mertayak. Mertayak da meydana gelen depremlerde yaşamını yitirdi.

 Hatay da 370 kişiye mezar olan binanın müteahhitlerine yine deprem bölgesinde konut ihalesi verildi!

ANNE VE BABASINI KAYBETTİ: ORTAKLARIN ÜSTÜNÜ ÖRTTÜ

Konuya ilişkin Hatay Cumhuriyet Başsavcılığı'na yapılan suç duyurularından birisi, Emlak Bank Konutları'nda oturan anne ve babasını meydana gelen depremde kaybeden Avukat Mehmet Alper Neşeli tarafından gerçekleştirildi.

Şüphelilerin yakalanmasını ve mal varlıklarına el konulmasını isteyen Neşeli'nin, suç duyurusunda sadece yaşamını yitiren Mertayak ve CHP'ye yakınlığıyla bilinen Özat'tan şikayetçi olması dikkat çekiyor.

İKİ ORTAĞA DEPREM BÖLGESİNDE KONUT İHALESİ VERİLDİ

Emlak Bank Konutları'nda yüzlerce vatandaşın yaşamını yitirmesinden ve yaralanmasından sorumlu olmalarına rağmen haklarında soruşturma açılmayan ortaklara, bir de deprem bölgesinde konut ihalesi verildiği ortaya çıktı.

Hatay’da 1 milyar 614 milyon 835 bin Türk Lirası bedelli 504 deprem konutu ve ahır yapım işi ihalesi, Egemen İnşaat, Ecay İnşaat ve aynı zamanda, Mimaray İnşaat İş Ortaklığı’na verildi.

ÇÖKEN PİSTİ YAPAN DA DİĞER ORTAK

Başka bir ortak ise Erten Elçi. Elçi, Emlak Bank Konutları'nın yanı sıra Hatay Havalimanı'nın meydana gelen depremde çöken pistini yapan şirketin de sahibi. Elçi'ye de deprem bölgesinde konut ihalesi verildiği ortaya çıktı. Hatay'ın İskenderun ilçesinin Cebike Mahallesi’ne inşa edilecek 933 konut ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi, İntaş İnşaat'a pazarlık usulüyle verildiği öğrenildi.

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

Deprem bölgesine 100 bin çelik köy evi için haftaya ihaleye çıkılacak!

Bakan Özhaseki’den kentsel dönüşüm yasasının rant için çıkarıldığı iddialarına çok konuşulacak yanıt!


Geri Dön