27 / 04 / 2024

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yeşil alan yapacağını duyurduğu Buca Cezaevi arsasına moloz dökerek mezbeleliğe çevirdi. Olayın ardından harekete geçen Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, belediyeyi uyardı. Ardından araziyi temizlemek zorunda kalan belediye, giriş çıkışlarını da kapattı.



İzmir'deki Buca Cezaevi, 3 yıl önce yaşanan ve 117 insanın hayatını kaybettiği depremde ağır hasar alınca boşaltıldı. Cezaevini yıkan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı arazisini önce rezerv alan ilan etti. Hazırladığı imar planlarını da askıya çıkardı.

Söz konusu panlarda arazinin 44 bin 442 metrekarelik kısmı yeşil ve sosyal donatı alanı olarak ayrıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi ise rezerv alan kararı ve imar planının iptali konusunda mahkemeye dava açtı.  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer de hükümetin araziye alışveriş merkezi yapmayı planladığını iddia ederek, "Biz yeşil alan yapacağız" diye konuştu. Fakat, şehrin tam ortasında yer alan alana moloz dökmeyi tercih etti.

Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

BAKANLIK BELEDİYEYİ UYARDI, MOLOZLAR GİTTİ

Sabah gazetesinden Ertan Gürcaner’in haberine göre, mezbeleliğe dönüşen cezaevi arazisinin fotoğraflarını paylaşan AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ise, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Utanmadan, sıkılmadan, çevreden ve yeşilden söz ediyor. CHP'li İzmir Büyükşehir Belediyesi, asfalt kırıklarından çeşitli çöplere kadar, insan sağlığına zararlı ne kadar atık varsa cezaevi arazisine döküyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, burayı alışveriş merkezi yapacaktı ama başaramadı. Hırsından çöplük yapmaya kalktı" şeklinde tepki gösterdi.

 Bakanlıktan çevre katliamına geçiş yok! Belediye geri adım attı!

Olayın ardından yaşanan çevre katliamını 'Yeşil alan dedi çöplük yaptı' başlığı ile gazeteler manşete taşıdı. Gazetelerin haberini ihbar kabul eden Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İzmir İl Müdürlüğüne bağlı ekipler bölgeye giderek incelemelerde bulundu.

Daha sonra isr tutanak tutup, İzmir Büyükşehir Belediyesine yazı yazdı ve molozların kaldırılmasını talep etti.

İzmir Büyükşehir Belediyesi de iş makineleri ile molozları kaldırdı. Sonrasında ise molozları moloz döküm sahasına götürdü. Ayrıca, arazinin giriş çıkışlarına da beton bariyerler koyarak, araç giriş çıkışını engelledi.

2023 emlak vergisi ikinci taksit ödeme tarihleri! Son ödeme tarihi ne zaman?

Hangi şehirler depreme dayanıklı? Uzman isim milyonların merak ettiği soruyu açıkladı!

Aile Bakanlığı resmen duyurdu! Prefabrik ev sahibi olmak isteyenlere ekonomik destek!


Geri Dön