11 / 05 / 2024

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!

İstanbul için kritik uyarı: Deprem tehlikesi 4 kat arttı, kaçış yok! Prof. Dr. Şükrü Ersoy'dan son dakika uyarısı resmen geldi. Türkiye'deki fay hatlarının sayısının 500'ü geçtiğini söyleyen Ersoy, deprem tehlikesinin son 31 yılda 3,5 ila 4 kat arttığını belirtti.



"HATAY'DA UZUN BİR SÜRE 7'DEN BÜYÜK DEPREM OLMAZ"

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, Hatay'da uzun bir süre 7'den büyük deprem olmayacağını söyledi. Ancak bu konuda garanti vermenin mümkün olmadığını belirtti. Malatya tarafına doğru gerilim olduğunu ve Adana'nın üstünde Göksu, Savrun, Kozan gibi ilçeleri ilgilendiren kuzey-güney fay hatları olduğunu açıkladı. Bu ilçelerin ileride deprem potansiyeli taşıyabileceğini söyledi. Ersoy ayrıca, Türkiye'nin yüzde 92'sinin deprem bölgesi olduğunu hatırlatarak, deprem riskinin sadece İstanbul'da olmadığını ve her ilin etkilenebileceğini vurguladı.

Dr. Ersoy, daha sonra şu şekilde konuştu:

"Biz Türkiye’nin yüzde 92’si deprem bölgesi dediğimizde insanlar bu riskin sadece İstanbul’da olduğunu, depremin hep başka yerde olup kendilerine bir şey olmayacağını düşünüyorlar. O yüzden bu cümleyi düzelterek Türkiye’nin yüzde yüzü deprem bölgesi, bu afetten etkilenmeyecek hiçbir ilimiz yok diyoruz. İllerin fay hattından geçmesi de gerekmiyor.”

İstanbul'da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika uyarısı! Hemen bakın, sonra pişman olur!..İşte ayrıntılar...

İstanbul da yaşayanlar dikkat! Deprem bekleyenler için acil uyarı! Büyük deprem hakkında son dakika! Hemen bakın!

“1992’DEN GÜNÜMÜZE DEPREM TEHLİKESİ 3 BUÇUK, 4 KAT DAHA ARTTI”

Prof. Dr. Şükrü Ersoy, zeminin önemine dikkat çekerek, sağlam evlerin zemin özelliklerine göre inşa edilmesi gerektiğini söyledi. Türkiye'de deprem oluşturabilecek fay sayısının 150 olduğunu 1992 yılına kadar düşünüldüğünü ancak şimdi bu sayının 500'ün üzerine çıktığını belirtti. Türkiye'de deprem tehlikesinin son 30 yılda 3.5 ila 4 kat arttığını ifade eden Ersoy, özellikle İstanbul çevresinde yumuşak zeminlerde bulunan yaklaşık 100 bin yapı stokunun acilen ele alınıp, yıkılabilecek binaların yeniden yapılması gerektiğini vurguladı. 24 yıl deprem beklenmesine rağmen depremin her an olabileceğini, sürenin kestirilemediğini belirten Ersoy, bin 400 kilometre boyunca kırılmış bir fay hattının bulunduğunu, sadece Marmara'da deprem olmamış olsa da Marmara'nın içerisinde önemli bir gerilim bulunduğunu ve bundan kaçışın olmadığını ifade etti.

Buralarda oturanlar dikkat! 7 nin üzerinde deprem riski! Zaman dolmadan acilen bakmanız gerek! İlçe ilçe açıklandı!“ÇOCUKLARINIZA TABUT MU BIRAKACAKSINIZ?”

Şükrü Ersoy, deprem riskine karşı uyarmaya devam etti. Özellikle İstanbul çevresindeki binaların, kötü zeminlerde bulunan yapıların hemen yıkılıp yeniden yapılmaları gerektiğini söyledi. Ersoy, depremin ne zaman olacağını kestirmenin zor olduğunu belirtti ve herkesin bu riski ciddiye alması gerektiğini vurguladı. Birkaç yıl önce Silivri açıklarında meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremin İstanbul'da ulaşım yollarının tıkandığı, yapısal hasarların meydana geldiği bir olay olduğunu hatırlattı. Bu depremin İstanbul'da beklenen daha büyük depremlerin küçük bir provası olduğunu ifade ederek, İstanbul'da beklenen en büyük depremin senaryolarının 7.5 büyüklüğünde olduğunu söyledi. Ayrıca, İstanbul'da beklenen bir depremin tsunamiye neden olabileceğini ve bu konuda da senaryoların hazırlandığını belirtti.

Gram altın ve dolar tam bu kadar olacak! Dolar uçacak, altın çıldıracak! Hemen acilen bakın, geri kalmayın!
Altının rotası belli oldu! Altın düşecek mi, yükselecek mi? Uzmanı resmen yanıtladı!
Yapı Kredi'nin önündeki emekli kuyruğu bu yüzdenmiş! Geriden koşup geldi müşterilerine son dakika müjdesini verdi!

Geri Dön