28 / 04 / 2024

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, annesinden ya da babasından miras kalanlara sevindiren haber geldi. Mirasçıların işlenmeyen arazileri artık kiralanacak.



Annesinden veya babasından miras kalanları yakından ilgilendiren önemli bir haber geldi. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından, uzun süredir atıl kalan tarım arazilerinin değerlendirilmesi için yeni bir uygulama başlatıldı. Annesinden ya da babasından miras kalanlar artık gelir sahibi olacak.

MİRASÇILAR GELİR SAHİBİ OLUYOR!

Tarım ve Orman Bakanı Yardımcısı Ebubekir Gizligider, Antalya'da düzenlenen Tarım Zirvesi'nde mirasçıları sevindirecek önemli açıklamalarda bulundu. Gizligider, miras yoluyla elde edilen fakat 2 yıldan fazla ekilmeyen tarla, toprak ve bağların dijital kiralama yöntemiyle kiralanabileceğini açıkladı. Bu yöntemle mirasçılara gelir kapısı açılmış olacak.

Ebubekir Gizligider, "Anne-baba mirası olan tarla, toprak, bağ var ama miras hukuku nedeniyle bunları işleyemiyoruz. Öncelikle o toprağın en yakın yerleşim yerinden başlayarak hane hane büyüyerek dijital kiralama yöntemiyle kiralamayı planlıyoruz," ifadelerini kullandı. 

Arsa mirasçılarına talih kuşu kondu! İşlenmeyen araziler artık kiralanacak!

2 YILDAN UZUN SÜREDİR EKİLMEYEN ARAZİLER VAR

Tarım ve Orman Bakanlığı, bu uygulama ile beraber Türkiye'de milyonlarca dönüm arazinin boş kalmamasını ve tarım potansiyelinin daha verimli kullanılmasını hedefliyor.

5 Nisan 2023 tarihinden itibaren uygulanmaya başlanan yeni yöntemle, 2 yıldan uzun süredir ekilmeyen ve değerlendirilmeyen arazilerin kiralanması sağlanacak.

Aydınlık Gazetesi'nde yer alan habere göre; kiralama işlemleri dijital platformlar üzerinden gerçekleştirilecek. İlk aşamada en yakın yerleşim yerinden başlayarak tarla, bağ ve bahçeler tek tek tespit edilecek. Böylece hem atıl arazi sorununa çözüm bulunacak, hem de toprak sahiplerine ek gelir kapısı açılacak.

GELİR HESAPLARA YATIRILACAK

Tarla, bağ ve bahçelerin kiralanması için hane hane büyüyerek dijital kiralama yöntemi uygulanacak ve bu alanlar üretime kazandırılacak. Elde edilen gelirler ise ilgili mirasçı ya da mirasçıların banka hesaplarına aktarılacak.

Konya, Nevşehir ve İzmir'de 404 bin TL'den başlayan fiyatlarla 25 arsa satılıyor! Bu tarihlere dikkat! 

1941'de Emlak Bankası tarafından Boğaz'da satılık yalı, arsa, köşk ve koru...

Konutta balon nasıl söner? Düğümü arsa mı çözecek?

Geri Dön