Kent Haberleri

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinde dikkat! Kira ödemelerini kapsayan cezai şart eklenmeli!

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinde, inşaatın belirlenen süre içinde tamamlanmaması durumunda, arsa sahiplerinin mağduriyet yaşaması için sözleşmeye kirayı kapsayan cezai şartı eklemesi gerekiyor. 

Kira ve konut fiyatlarındaki yüksek artış, ev sahibi olmak ve yatırım yapmak isteyen vatandaşın gözünü arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerine çevirmelerine neden oldu. Özellikle büyük şehirlerde arsa sahibi bir çok vatandaş, çeşitli müteahhit firmalarla anlaşarak arsa payı karşılığı inşaat sözleşmeleriyle ev sahibi olmaya çalışıyor. Ancak bu anlaşma riskli ve çok dikkat edilmesi gereken detaylar yer alıyor.

Arsa payı inşaat sözleşmelerinde inşaatın belirlenen süre içinde tamamlanmaması arsa sahipleri mağdur edebiliyor. Bu durumun yaşanmaması için sözleşmeye kirayı kapsayan cezai şartın eklenmesi kritik öneme sahip. 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu, arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinde inşaatoın gecikmeden kaynaklı kira ödemeleri için cezai şartın konulması gerektiğine dikkat çekti. 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu sosyal medya hesabı X'ten konuyla ilgili önemli açıklama yaparak arsa sahiplerinin mağdur olmaları için uyardı. İşte o paylaşım... 

Eyüpoğlu & Işıkgör Avukatlık ve Hukuk Bürosu @eyupogluisikgor

ARSA PAYI KARŞILIĞI İNŞAAT SÖZLEŞMELERİNDE İNŞAATIN GECİKMESİNDEN KAYNAKLI KİRA ÖDEMELERİNİZ İÇİN CEZAİ ŞART KONULMALIDIR.

Asliye hukuk mahkemesinde açılacak dava ile rayiç bedelli kira ücretlerinin müteahitten alınarak malike verilmesine hükmedilir. 

Arsa payı karşılığı inşaat sözleşmelerinde, inşaatın belirlenen süre içinde tamamlanmaması durumunda, arsa sahibinin mağduriyeti kaçınılmazdır. Bu nedenle, inşaatın gecikmesinden kaynaklanan zararların önlenmesi amacıyla sözleşmeye cezai şart eklenmesi önemlidir.

Özellikle, arsa sahibinin inşaat süresince kira geliri elde edememesi veya taşınma masrafları gibi maddi kayıplarla karşı karşıya kalması muhtemeldir.

Cezai şart, müteahhidin inşaatı zamanında tamamlaması için bir teşvik oluştururken, arsa sahibinin de oluşabilecek zararlarını telafi etme imkanı sağlar. Bu nedenle, sözleşmede gecikme durumunda kira ödemelerini de kapsayan cezai şartın yer alması, arsa sahibinin haklarının korunması açısından elzemdir.

Ucuz ev için çözüm açıklandı: İşte önce arsa, sonra konut sahipliği modelinin avantaj ve riskleri...

Talep çok arttı, arsa satışları patladı! Hangi bölgelerde arsa satışı tavan yaptı?