04 / 10 / 2024

Arsa sahibi 'Arsama dokunmasınlar' diyerek öyle bir şey yaptı ki... 60 konut sahibi evlerine gidemedi!

Arsa sahibi 'Arsama dokunmasınlar' diyerek öyle bir şey yaptı ki... 60 konut sahibi evlerine gidemedi!

60 dairenin bulunduğu 18 binaya giden yolun arsasından geçtiğini iddia eden arsa sahibi öyle bir şey yaptı ki, vatandaşlar evlerine gitmek için yollarını değiştirmek zorunda kaldı.




Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 60 dairenin bulunduğu 18 binaya giden yolun arsasından geçtiğini iddia eden Ergün Sever, mahkemeye yolunu tuttu. Mahkeme kararı sonrası yol kazılarak ulaşıma kapatıldı, sokakta oturanlar mağdur.

ARSA SAHİBİ İLE KONUT SAHİPLERİ ARASINDA TARTIŞMA ÇIKTI 

Yapım sırasında mahalleliyle başka yerde yaşayan, yolun bir bölümü arazisinden geçen Ergün Sever arasında tartışma çıktı. Tartışma sonrası Sever, mahkemeye başvurdu.

1,5 yıl süren hukuki süreç, mayıs ayında tamamlandı. 1 Temmuz günü ise Ereğli İcra Müdürlüğü görevlileri, polis ve zabıta ekipleri bölgeye gelerek tartışmalı yol, iş makinası ile kazılarak kapatıldı.

BAŞKA ULAŞIM YOK!

Bunlar sırasaında  gider borusu da zarar gördü, sokağı kötü koku bastı. Bölgedeki 18 bina, 60 daireye ulaşımın tek yolunun, kapatılan yol olduğunu söyleyen mahalleli, duruma tepki gösterdi.

Başka ulaşım yolu bulunmayan sokakta oturan yaşlılar, ana yola çıkamazken, gençler topraktan atlayarak ulaşmaya çalışıyor.

YOLUN AÇILMASINI İSTİYORUZ

Engelli akrabasının bakımıyla ilgilendiğini söyleyen sağlık çalışanı Serdar Turan, "Evimde şu an 90 yaşında engelli insan var. Buradan ambulansla falan hiçbir şekilde geçemiyoruz zaten. Burada engelli kişiler var. Bir de benim engelli ablam var. Burada bir yangın çıksa, hasta olsa bu yol kullanılamıyor. Yardımcı olacak kimse de yok. Bu kadar insan mağdur. Biz zamanında yapı kayıt belgesi de verdik, vergilerimizi de veriyoruz. Yolun açılmasını istiyoruz." dedi.

BENİM ARSAMA DOKUNMASINLAR

Arsa sahibi Ergün Sever, “1,5 sene önce hukuki süreç başladı. Mahkemeyi 1,5 ay önce kazandık ve sonlandı. İcra Müdürlüğü’nden kapattırma kararı ile kapatıldı. Mahkeme kararı ile resmi olarak kapatılmıştır. O binalar oraya yapılırken benim arsamın üzerinden geçmediler. O yolu açmaya çalıştıklarında 1,5 sene oldu. O binaları hangi yoldan yaptılarsa o yoldan devam etsinler, benim arsama herhangi bir tacizde bulunmasınlar.” dedi.

 

Belediyeler Ankara'da 5 konut, İstanbul'da arsa ve gayrimenkul satacak!

Başkent’te, Hazine'ye ait 23 adet konut ve ticari imarlı arsa satılıyor!

Geri Dön