28 / 04 / 2024

Arsa ve arazi sahipleri dikkat! Tapuda artık bu belge isteniyor! 15 gün süreniz var!

Arsa ve arazi sahipleri dikkat! Tapuda artık bu belge isteniyor! 15 gün süreniz var!

Çiftçi Kayıt Sistemi Yönetmeliği'nde değişiklik yapıldı. Tapusu olanlardan artık o belge istenecek. İşte detaylar...



Tarım ve Orman Bakanlığı'nın hazırladığı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) Yönetmeliği'nde yapılan değişiklikler, Resmi Gazete'de yayımlanarak resmen yürürlüğe girdi.

Yönetmelik, çiftçilere ait tarımsal faaliyetlerin kayıt altına alınması için oluşturulan ÇKS'nin kullanımına dair detayları kapsıyor. Bu kapsamda da kayıtların mart ayından itibaren 15 gün süreyle askıya çıkarılacak.

Arsa ve arazi sahipleri dikkat! Tapuda artık bu belge isteniyor! 15 gün süreniz var!

ARSA VE ARAZİSİ OLANLAR...

Yapılan değişikliklere göre, taahhütname kapsamında olan araziler, üretim yılına ait uydu görüntüleriyle ya da tespit komisyonları tarafından belirlenecek. 

MİRASÇILAR VE HİSSEDARLAR DİKKAT!

Yeniçağ Gazetesi'nde yer alan habere göre; mirasçılar veya hissedarlar, taahhütname kapsamındaki arazilere üretim yılı içinde itiraz etmeleri halinde, bu arazilere ait kayıtlar, itiraz edilen hisse oranlarına tekabül eden alanlar için sonlandırılacak.

Veraset yoluyla iştirak edilen arazilere yapılan başvurularda ise hissedar veya mirasçıların itiraz edilmesi durumunda kayıtlar, taahhütname süresinin sonuna kadar sona erdirilecek.

Arsa ve arazi sahipleri dikkat! Tapuda artık bu belge isteniyor! 15 gün süreniz var!

15 GÜN SÜRENİZ VAR!

Öte yandan, ÇKS kayıtları, mart ayında il ve ilçe müdürlükleri ile muhtarlıklarda 15 gün süreyle askıya çıkarılacak. Hissedar veya mirasçılar haricinde daha sonra yapılacak itirazlar dikkate alınmayacak.

Tapu sicilinde kayıtlı malikin ölmesi halinde miras hakkının tescil edilmemiş araziler, intikali yapılmamış araziler olarak değerlendirilecek. İntikali yapılmamış araziler için taahhütname başvurularına mirasçılar tarafından itiraz edilmesi halinde, mirasçılık belgesi istenecek.

HİSSE ORANLARI BELLİ DEĞİLSE...

Başvuru yapılan arazide kendi hissesi olmayanlar için hissedarlarla yapılan kira sözleşmesi ya da taahhütname istenirken, veraset yolu ile iştirak edilen arazilerde hisse oranları belirsiz olması halinde, tüm hissedarlarla yapılan kira sözleşmesi ya da taahhütname talep edilecek.

Bu değişiklikler ile birlikte ÇKS'nin daha etkili ve güncel verilere göre yönetilmesi hedefleniyor.

Milli Emlak iki ilde arsa satıyor! 14 bin TL'den başlayan fiyatlarla!

Arnavutköy'de 4 kat konut imarlı arsa satılıyor! Megakentte KDV'den muaf arsa arayanlar bu tarihe dikkat!

3 ilde 5 arsa satılacak! Yatırımcılar dikkat!

Lapseki'de 49 adet konut ile Gebze'de 13 arsa satılıyor! Taksitle gayrimenkul sahibi olabilirsiniz!

Geri Dön