21 / 07 / 2024

Arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörü!

Arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörü!

Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörünü açıkladı. 




Giderek artan konut fiyatları nedeniyle ev sahibi olmak adeta hayal olurken pek çok kişi de yatırım tercihini arsa ve araziden yana kaydırdı. 

Arsa ve arazi yatırımlarındaki artış dikkat çekerken, Toprak Yatırımcısı ve talepbul'un Yönetim Kurulu Başkanı Arif Güdül, resmi sosyal medya hesabı https://twitter.com/arifgudulcom üzerinden yaptığı paylaşımda arsa ve arazi yatırımı için iyi bir lokasyon belirlemenin 3 önemli faktörünü açıkladı. 

Arif Güdül paylaşımında 3 önemli faktörü, iş büyümesi, nüfus artışı ve suç oranı olacak açıkladı. 


Arif Güdül'ün paylaşımı şu şekilde:


Orta ve Uzun Vadede Toprak Yatırımı İçin İyi Bir Lokasyon Belirlemenin 3 Önemli Faktörü

1. İş Büyümesi

Güçlü bir pazarın en önemli göstergelerinden biridir. Şirketler büyüyorsa, insanlar iş için o bölgeye taşınır ve bu da arazi talebini artırır. İş büyümesine bakarken dikkate alınması gereken iki önemli faktör vardır:

- İşveren Çeşitliliği: Bir bölgede sadece bir veya iki büyük işveren varsa, bu büyük bir risk oluşturur. Bu işverenlerin kapanması veya taşınması durumunda, yerel ekonomi ciddi bir düşüş yaşayabilir ve arazi talebi hızla azalabilir.

- Geçici İşler: Bazı iş kolları doğası gereği geçici olabilir. Örneğin, taş ocağı, maden sahalarındaki iş artışı uzun vadede devam etmeyebilir. Bu yüzden iş büyümesi büyük resim göz önünde bulundurularak değerlendirilmelidir.

2. Nüfus Artışı

Bir bölgeye çok sayıda insan taşınıyorsa, o bölgedeki arazi talebi de artar. Özellikle uzun vadede, örneğin 5, 10 veya 20 yıl içerisinde nüfus artışı görülüyorsa, bu durum o bölgedeki arazi talebinin yüksek olduğunun güçlü bir göstergesidir. Ancak nüfus artışı her zaman mülk satın alındığı anlamına gelmez. Örneğin, bir üniversite ilçesindeki nüfus artışı, öğrencilerin artmasından kaynaklanabilir ve bu öğrenciler uzun süreli mülk satın almayı düşünmeyebilirler.

3. Suç Oranı

Bir bölgedeki yüksek suç oranı, mülk sahibi olmak isteyenler için büyük bir caydırıcı olabilir. Ancak, düşük işsizlik ve nüfus artışı ile birlikte yüksek suç oranı, bölgenin soylulaştırma sürecinde olduğunu gösterebilir ve bu durum, arazi fiyatlarının gelecekte artabileceğine işaret eder. Bu yüzden suç oranı, bir piyasanın genel sağlığını değerlendirirken önemli bir faktördür.

İyi bir lokasyon araştırması yaparken iş büyümesi, nüfus artışı ve suç oranı gibi faktörleri dikkatle değerlendirmelisiniz. Bu faktörlerin her biri, arazi yatırımınızın başarısı için kritik öneme sahiptir. Ayrıca, yatırım yapmadan önce bütçenizi ve piyasanın taleplerini dikkatlice analiz etmelisiniz.

 

Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu!

Kiralardaki 2,5 kat artış tahliye davalarını artıracak!

Emlak vergisinde bölgesel rayiç bedeli uygulanacak!


Geri Dön