27 / 04 / 2024

Arsa ve tarla yatırımlarına ilgi artıyor! İznik'te metrekare birim fiyatları 10 bin liraya yükseldi!

Arsa ve tarla yatırımlarına ilgi artıyor! İznik'te metrekare birim fiyatları 10 bin liraya yükseldi!

EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Gürcan Sütlüdere, İznik bölgesindeki gayrimenkul piyasasını mercek altına aldı. Sütlüdere, göle yakın yapılaşma hakkı olan arsa niteliğindeki taşınmazların metrekare birim değerlerinin  8 bin TL ile 10 bin TL arasında değişkenlik gösterdiğini belirtti.



EVA Gayrimenkul Değerleme Uzmanı Gürcan Sütlüdere,  İznik Gölü’ne uzak olan ve göl manzarası bulunmayan tarım arazilerinin metrekare birim fiyatı 700 TL iken gölün çevresinde bulunan ve göl manzarasına sahip olan yerlerde metrekare birim fiyatının 1.000 TL’ye kadar çıktığını açıkladı. 

ARSA NİTELİĞİNDEKİ TAŞINMAZLARIN BİRİM METREKARESİ 10 BİN LİRAYA KADAR YÜKSELİYOR 

Bölgede yer alan göle yakın yapılaşma hakkı olan arsa niteliğindeki taşınmazların metrejare birim değerleri 8 bin TL ile 10 bin TL arasında seyir ederken ilçe merkezinde bulunan ve merkeze yakın olan yerlerde bulunan arsa nitelikli taşınmazların metrekare birim değerleri 6 bin TL ile 8 bin TL arasında değişiklik gösteriyor. 

KİRA GELİRi 12 BİN LİRAYA KADAR ÇIKIYOR

İlçenin İznik Gölü’ne yakınlığı ve manzarasıyla öne çıkan Selçuk Mahallesi’nde ayrık nizam 4 kat yapılaşma görülmekte. Konumu gereği inşaat firmaları tarafından talep gören bölgede, her geçen gün yeni inşaatların sayıları artmaya devam ediyor. 

Arsa büyüklükleri dikkate alındığında genel olarak site tarzı yapılaşmanın hâkim olduğu bölge, orta ve üst gelir grubu tarafından tercih edilmekte. Çoğunlukla 3+1 daire tiplerinin yer aldığı projelerde konut birim fiyatları, site özellikleri ve manzara faktörüne bağlı olarak 28 bin TL ile 33 bin TL arasında değişmekte. Ortalama olarak 100 metrekare alana sahip konutların aylık kira getirisi ise 10 bin TL ile 12 bin TL aralığında.

 

EN ÇOK TERCİH EDİLEN MAHALLE

Bölgenin kısmen iç kesimlerinde yer alan Eşrefzade ve Yeşil Cami Mahallerinde konumlu, 0-5 yaş aralığındaki konutlarda ise metrekare birim fiyatları 20 bin TL ile 22 bin TL arasında değişiklik göstermekte. Ortalama olarak 100 metrekare alana sahip konutların aylık kira getirisi 8 bin TL-10 bin TL civarında.

Villalarda metrekare birim değerleri 70 bin TL ile 80 bin TL Çevrenin bilinen en eski ve en prestijli sitesi olan Darka Tatil Köyü; tek katlı, dubleks ve tripleks villalardan oluşmakta. Site daha çok bölgede sürekli yaşam sürmeyen ve yüksek gelire sahip kişiler tarafından ikincil konut olarak tercih ediliyor.

Sosyal alanlara sahip tatil köyündeki villaların göl manzarası, büyüklüğü ve iç mekan özellikleri fiyatlandırmada önem arz etmekle birlikte metrekare birim değerleri 70 bin TL ile 80 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor.

Arsa ve tarla yatırımlarına ilgi artıyor! İznik te metrekare birim fiyatları 10 bin liraya yükseldi!

HEM TURİZM HEM DE TARIM İÇİN TERCİH EDİLİYOR

İznik Gölü’nün kuzeyinde yer alan, tarım amacıyla kullanılan ve alınan verim nedeniyle de kullanılmaya devam edecek gibi görünen Boyalıca ve Çakırca mahalleleri daha çok yerel halk tarafından tercih edilirken İznik Gölü’nün güneyinde yer alan, turizm ve kamp tatili maksadıyla kullanılan Göllüce, Müşküle ve Mustafalı
mahalleleri ise bölgede sürekli olarak yaşam sürdürmeyen kişiler tarafından tercih edilmekte.

Bölgede zeytin ve meyve yetiştiriciliğinin temel geçim kaynaklarından olması ve bu alanların korunması maksadıyla birtakım kanuni sınırlamalar getirilmesi ilçede büyük tiny house parklarının kurulmasını güçleştirmiştir. Ancak toplumun son yıllarda geçirmiş olduğu değişim ve dönüşümler, taşınabilir yapılara olan talebi arttırmıştır.
İznik; topoğrafik yapısı ve iklimi gereği taşınabilir yapılara uygun bir bölge olarak görüldüğünden bölgede tiny house edinimleri, parsel bazında müstakil olarak arttı. 

İki ilde konut imarlı 4 arsa satılacak! 16 taksitle arsa fırsatını kaçırmayın!

Esenler'de arsa ve Çekmeköy'de arazi satılıyor! İstanbullular dikkat! 

Geri Dön