29 / 04 / 2024

Esenler'de arsa ve Çekmeköy'de arazi satılıyor! İstanbullular dikkat! 

Esenler'de arsa ve Çekmeköy'de arazi satılıyor! İstanbullular dikkat! 

Esenler ve Çekmeköy Belediyeleri gayrimenkul satış ihalesi düzenliyor. Bu kapsamda, Esenler'de akaryakıt istasyonu, Çekmeköy'de arazi satılıyor. İşte o ihaleler ile ilgili merak edilenler...



Esenler ve Çekmeköy Belediyeleri gayrimenkul satışlarına ilişkin ilanları tek tek yayımladı. Söz konusu satışların tüm detayları belli oldu. 

Esenler Belediyesi, İstanbul ili, Esenler ilçesi, Atışalanı Mahallesinde yer alan akaryakıt istasyonunu alanında kalan arsayı satıyor. Söz konusu arsa için satış ihalesi 7 Mart 2024 tarihinde saat 11:00'de gerçekleştirilecek. 

Esenler Atışalanı'nda yer alan arsanın büyüklüğü 2 bin 404 metrekare olarak açıklandı. Söz konusu gayrimenkulün geçici teminat bedeli 4 milyon 353 bin 885 TL, muhammen bedeli de 145 milyon 129 bin 500 TL şeklinde belirlendi. 

Esenler de arsa ve Çekmeköy de arazi satılıyor! İstanbullular dikkat! 

Çekmeköy Belediye de Ömerli'de yer alan tarla nitelikli araziyi satıyor. Çekmeköy Ömerli'deki arsa için 12 Mart 2024'te saat 11:30'da satış ihalesi gerçekleştirilecek. 

Ömerli'de yer alan arazinin büyüklüğü 10 bin 484,66 metrekare olarak belirtildi. Arsanın geçici teminat bedeli 1 milyon 572 bin 699 TL, muhammen bedeli ise 52 milyon 423 bin 300 TL şeklinde açıklandı. 

Esenler de arsa ve Çekmeköy de arazi satılıyor! İstanbullular dikkat! 

İlan metinleri:

ESENLER BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN

 1) 6306 sayılı Kanun kapsamında afet (deprem) riski altındaki yapıların dönüşümünde afet riski alanların tahliyesinde, tasfiyesinde, inşasında, rezerv ve riskli alanlarda yapılacak olan Belediye Hizmet Binaları, Eğitim Yapıları, Dini Tesis Alanları, Kültür Tesisleri, Sosyal Donatı, Engelsiz Yaşam Alanları, Spor Salonları vb. yapıların inşasında kullanılmak amacıyla aşağıda tapu kaydı ve niteliği belirtilen Esenler Belediyesi mülkiyetinde bulunan imar planlarında Akaryakıt İstasyonu alanındaki taşınmaz mal, 23.11.2023 tarihine ihaleye çıkarılmıştır. Ancak gerekli rekabet koşulları sağlanamadığından yeniden İhale Komisyonu (Belediye Encümeni) tarafından 07.03.2024 günü saat 11.00 de 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 35/a maddesi gereğince Belediyemiz 1. Kat Belediye Başkan Yardımcısı Odasında yapılacak ihaleyle satılacaktır.

2-)Tapu Taşınmaz Bilgileri:

 MAHALLE/KÖY: Atışalanı       
 ADA :           1657  
 PARSEL:      1
 ALAN:          2.404,01 m²              
                                                                                 
MUHAMMEN BEDEL: 145.129.500,00 TL (Yüz Kırk Beş Milyon Yüz Yirmi Dokuz Bin Beş Yüz Türk Lirası)
GEÇİCİ TEMİNAT:           4.353,885,00 TL (Dört Milyon Üç Yüz Elli Üç Bin Sekiz Yüz Seksen Beş Türk Lirası)
                                                                               
İmar Durumu Bilgileri: Akaryakıt ve Servis İstasyonu alanında kalmaktadır.
İhale Esenler Belediye Başkanlığınca 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 35/a maddesi gereğince, yapılacaktır. İhale Komisyonu Belediye Encümeni’dir.
Şartname, idarenin adresinde görülebilir ve 20.000,00 TL (Yirmi Bin Türk Lirası) karşılığı Esenler Belediye Başkanlığı, Emlak ve İstimlâk Müdürlüğü Birlik Mah. Mehmet Akif İnan Cad. No: 6- 8 Esenler/İstanbul adresinden satın alınabilir.
İhale yeri: Esenler Belediye Başkanlığı 1. Kat Belediye Başkan Yardımcısı Odası.
İhaleye katılabilmek için;
a) İstekliler söz konusu gayrimenkulün satış ihalesine katılabilmek için geçici teminat bedelini yatırdığına dair makbuz veya süresiz Geçici Teminat Mektubunu ibraz edecektir.
b) İhaleye iştirak edecekler bedeli karşılığında, şartname satın almak zorundadır ve şartları da kabul etmiş sayılır.
c) Gerçek Kişiler için, T.C. Kimlik Kartı veya Nüfus cüzdanı sureti, İkametgâh Belgesi (Nüfus Müdürlüğünden)
d) İsteklinin, Tüzel kişi olması halinde, ilgili mevzuatı gereği kayıtlı bulunduğu Ticaret ve/veya Sanayi Odasından, ilk ilan veya ihale tarihinin içinde bulunduğu yılda alınmış, tüzel kişiliğin odaya kayıtlı olduğunu gösterir belge,
e) Teklif vermeye yetkili olduğunu gösteren İmza Beyannamesi veya İmza Sirküleri.
f) İsteklinin, Tüzel kişi olması halinde, ilgisine göre tüzel kişiliğin ortakları, üyeleri veya kurucuları ile tüzel kişiliğin yönetimindeki görevlileri belirten son durumu gösterir Ticaret Sicil Gazetesi, bu bilgilerin tamamının bir Ticaret Sicil Gazetesinde bulunmaması halinde, bu bilgilerin tümünü göstermek üzere ilgili Ticaret Sicil Gazeteleri veya bu hususları gösteren belgeler ile tüzel kişiliğin noter tasdikli imza sirküleri,
g) Şirket ya da şahıslardan istenen belgelerin asıl olması gerekmektedir.
h) İhale dosyasını idareden satın aldığına dair (şartname bedeli) makbuzu.
ı)İsteklinin ortak girişim olması halinde, her bir girişimci yukarıda (Tüzel veya Gerçek kişi) belgeleri ayrı ayrı sunacaklardır.     

Tebligata elverişli adrese sahip olmak, 2886 sayılı ihale kanunu ve ilgili yönetmelik’te belirtilen niteliklere haiz olmak, yine anılan kanunun ve yönetmelikte açıklanan biçimde teklifte bulunmak ve geçici teminatı yatırmak şarttır.

İhale Komisyonu (Belediye Encümeni) ihaleyi yapıp, yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.

İhaleye katılım belgeleri (dosyası) ihale günü saat 10:00’ a kadar Esenler Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim edilebilir.

------------------

Çekmeköy Belediye Başkanlığından;

1- Mülkiyeti Belediyemize ait ve aşağıda özellikleri belirtilen taşınmaz 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun hükümleri uyarınca Kapalı Teklif Usulü ile satılacaktır. İhale, Merkez Mahallesi, Piri Reis Caddesi, No:5 Çekmeköy/İstanbul adresindeki Çekmeköy Belediyesi Ana Hizmet Binası 1. Kattaki toplantı salonunda yapılacaktır.
Mahalle                      : Ömerli
Ada/parsel                 : 180/5
Parsel Alanı (m²)      : 10.484,66 m²
İmar Durumu           : Tarımsal Alanı'nda kalmaktadır.
Muhammen Bedeli : 52.423.300,00 TL (ElliİkiMilyonDörtYüzYirmiÜçBinÜçYüzTürkLirası)
Geçici Teminat         : 1.572.699,00 TL (BirMilyonBeşYüzYetmişİkiBinAltıYüzDoksanDokuzTürkLirası)
İhale Tarih ve Saati : 12.03.2024 / 11:30

2-Şartname bedeli 5.000,00 TL (BeşBin Türk Lirası) olup, Çekmeköy Belediyesi Emlak ve İstimlâk Müdürlüğünden satın alınabilir veya aynı yerde ücretsiz görülebilir.
 

3-İhaleye Katılabilme Şartları; İhaleye katılmak isteyen isteklilerin tekliflerini aşağıdaki belgelerle birlikte kapalı zarf içerisinde ibraz etmeleri gereklidir.
 A-Gerçek Kişilerden;

      İkametgâh Belgesi (6 ay içinde alınmış olması şartıyla), Nüfus Cüzdan Sureti (6 ay içinde alınmış olması şartıyla), Noter Tasdikli İmza Beyannamesi, Geçici Teminat Mektubu veya Makbuzu, Temsil durumunda; noter tasdikli vekâletname ve vekâlet edene ait noter tasdikli imza sirküleri.

B-Tüzel Kişilerden;

      Tüzel kişinin siciline kayıtlı bulunduğu idareden (Dernekler Müdürlüğünden, Ticaret veya Sanayi Odasından, Ticaret Sicili Müdürlüğünden, Vakıflar Bölge Müdürlüğünden, İdare Merkezinin bulunduğu yer mahkemesinden veya ilgili makamdan) ihalenin yapıldığı yıl içinde alınmış tüzel kişinin siciline kayıtlı olduğuna dair belge, Şirketlerden; Noter tasdikli imza sirküleri, Vakıflardan; ihaleye katılmak üzere yetkili organ tarafından alınmış kararın aslı veya noter tasdikli sureti ve ihaleye katılmak üzere yetkilendirilen kişinin noter tasdikli imza sirküleri, Derneklerden; ihaleye katılmak üzere yetkilendirdiği kişiyi belirten karar defterinin ilgili sayfasının noter tasdikli sureti ve yetkilinin noter tasdikli imza beyannamesi, Derneklerden; dernek tüzüğünün noter tasdikli sureti, Temsil durumunda; Noter tasdikli vekâletname ve vekâlet edene ait imza beyannamesi, geçici teminat mektubu veya makbuzu.

C-Ortak Girişimlerden;

      Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi, Ortak girişimi oluşturan gerçek veya tüzel kişilerin her biri için, işbu maddedeki (A) veya (B) bentlerinde belirtilen belgeleri ibraz etmeleri zorunludur.
      Yabancı istekliler için Türkiye’de gayrimenkul edinilmesine ilişkin kanuni şartları taşımak ve Türkiye’de tebligat için adres beyanı, yabancı istekliler, gerçek veya tüzel kişi olması durumuna göre (A) veya (B) bentlerine göre ibraz edeceği belgeler, işbu belgeler yurtdışında düzenlenmiş ise her türlü belgenin Türkiye Cumhuriyeti konsolosluklarınca tasdik edilmiş veya apostil şerhini havi olması gereklidir.

4-2886 sayılı Devlet İhale Yasasının 6. maddesindeki kişiler veya 83. maddesinde belirtilen yasak fiil ve davranışta bulunan kişiler ihaleye katılamazlar.
 

5-İhaleye katılmak isteyenlerin, yukarıda belirtilen belgeleri ihale şartnamesinde belirtildiği şekilde hazırlayacakları teklif mektuplarını da içeren kapalı zarflarını en geç ilanda belirtilen ihale tarih ve saatine kadar ihaleyi yapacak olan komisyon başkanlığına sıra numaralı alındılar karşılığında teslim etmeleri gerekmektedir. Belirtilen tarih ve saatten sonra verilen teklifler ve postadaki gecikmeler dikkate alınmayacaktır.
 

6-Müşteri kesin ihale kararının kendisine tebliğinden itibaren 15 (On Beş) takvim günü içinde ihale bedeli ile taşınmazın devri ile ilgili her türlü vergi, resim, harçlar ve diğer giderleri ödeyecektir.
 

7-Bu ilan kapsamında yapılacak olan satış işlemlerinde 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu hükümleri uygulanır. İhale Komisyonu 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu uyarınca ihaleyi yapıp yapmamakta serbesttir. Komisyonun ihaleyi yapmama kararına itiraz edilemez.

Konut yatırımı mı, hisse yatırımı mı mantıklı? Hangisi daha çok kazandırır?

TOKİ İlk Evim Arsa projesinden AK Partili vekile arsa çıktı: 'Şu an öyle bir ihtiyacım yok. Feragat ettim!'

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında hafta sonu depremi! Yine indirim var mı? İl il akaryakıt fiyatlarına hemen bakın!


Geri Dön