27 / 04 / 2024

TOKİ İlk Evim Arsa projesinden AK Partili vekile arsa çıktı: 'Şu an öyle bir ihtiyacım yok. Feragat ettim!'

TOKİ İlk Evim Arsa projesinden AK Partili vekile arsa çıktı: 'Şu an öyle bir ihtiyacım yok. Feragat ettim!'

AK Parti Ankara Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Kurtcan Çelebi’ye TOKİ İlk Evim Arsa projesinden arsa çıktı. İşte Çelebi'nin konuya ilişkin açıklaması...



Toplu Konut İdaresi'nin (TOKİ) 'İlk Evim Arsa Projesi' kampanyası  ile ilgili bir son dakika gelişmesi yaşandı. Önceki gün proje kapsamında çekiliş yapıldı. 

Söz konusu kurada AK Parti  Ankara  Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Kurtcan Çelebi’ye Ankara’nın Gölbaşı ilçesindeki Bezirhane - Cimşit Mahallesi’nden arsağı belirtildi. 

TOKİ İlk Evim Arsa projesinden AK Partili vekile arsa çıktı: Şu an öyle bir ihtiyacım yok. Feragat ettim!

Sözcü'den İsmail Saymaz'ın haberine göre; ‘İlk Evim Arsa Projesi’ kampanyasından faydalanmak için aylık 16 bin Türk Lirası'ndan düşük gelirinin olması; kendisinin, eşinin ve çocuklarının üzerine ev ya da ev yapılabilecek arsa ve arsa payının olmaması şartları aranıyordu. 

Kurtcan Çelebi, konuya ilişkin açıklamada bulundnu ve Ankara'da kirada yaşadığına, milletvekili olmadan önce kampanya için başvuru yaptığına dikkat çekti. 

Çelebi, söz konusu açıklamasında "Vekil olmadan önce başvurum vardı. Çıkıp çıkmadığını bilmiyorum" şeklinde konuştu. 

TOKİ İlk Evim Arsa projesinden AK Partili vekile arsa çıktı: Şu an öyle bir ihtiyacım yok. Feragat ettim!

Başvuru için 16 bin Türk Lirası'ndan daha düşük aylık gelire sahip olunması gerektiği ile ilgili de açıklama yapan Kurtcan Çelebi, "Milletvekili seçilmenizden önce aylık geliriniz 16 bin liradan düşük müydü?" sorusunu yanıtladı. 

Çelebi, kendi şirketinde sigortalı olarak çalıştığını dile getirdi ve "Şirket ortağımın üzerine. Ben sigortalı görünüyorum. Muhtemelen o şekilde, koşullar uyuyordur. Şu an kirada yaşıyorum. Üzerimde herhangi bir şey bulunmuyor" ifadelerini kullandı.  

AK Parti Ankara Milletvekili ve Merkez Karar Yönetim Kurulu üyesi Kurtcan Çelebi, TOKİ’den çıkan arsa için nasıl bir tasarrufta bulunacağını da açıkladı. 

Çelebi, şu anda bu şekilde bir ihtiyaçları olmadığını vurguladı. TOKİ'yi aradığını aktaran Kurtcan Çelebi, "TOKİ’den ilgili kişiler bana arsanın çıktığını söylediler. Bu haktan feragat ettiğimi kendilerine belirttim" diyerek açıklamasını sonlandırdı. 

Tüm bunların yanı sıra, geçtiğimiz günlerde de Menzil Cemaati’nin de merkezi olan Kahta ilçesine bağlı Göçeri Mahallesi için gerçekleştirilen kurada sadece 13 kişiye deprem konutu çıktığı, bunun 7 kişisinin de menzil şeyhleri olduğu ileri sürülmüştü.

Benzin, motorin ve LPG fiyatlarında hafta sonu depremi! Yine indirim var mı? İl il akaryakıt fiyatlarına hemen bakın!

Emekli maaşlarında seyyanen zam şoku! Uzman isim açıkladı: 'En düşük emekli maaşı 14 bin, seyyanen zam 4-5 bin TL'...

Ekonomistten ev alacaklara çarpıcı uyarı! Fiyatlar düşecek mi? Yeni ev almak mantıklı mı? 


Geri Dön