29 / 04 / 2024

Emekli maaşlarında seyyanen zam şoku! Uzman isim açıkladı: 'En düşük emekli maaşı 14 bin, seyyanen zam 4-5 bin TL'...

Emekli maaşlarında seyyanen zam şoku! Uzman isim açıkladı: 'En düşük emekli maaşı 14 bin, seyyanen zam 4-5 bin TL'...

Emekliler yerel seçimler öncesinde seyyanen zamma odaklanmış durumda. Peki emekli maaşlarına seyyanen artı ne kadar uygulanır? İşte SGK Uzmanından konuyla ilgili gelen son dakika açıklaması...



Milyonlarca emekliye Ocak 2024 ile beraber yüzde 49 oranında zam yapıldı. Ancak bu oranı yeterli bulmayan emekliler seyyanen zam beklemeye başladı. 

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, milyonlarca emeklinin dört gözle beklediği seyyanen zam ve ikramiyede artış konuları ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Emekli maaşlarında seyyanen zam şoku! Uzman isim açıkladı: En düşük emekli maaşı 14 bin, seyyanen zam 4-5 bin TL ...

Ekonomimcom'da yer alan habere göre, SGK Uzmanı Özgür Erdursun, konuk olduğu bir programda emekliye seyyanen zam ve emeklinin bayram ikramiyesine yükseliş beklentisi gibi konuları masaya yatırdı. 

Twitter’da ilk üçteki konunun ekonomi olduğuna dikkat çeken Özgür Erdursun, "Ülke seçime giderken şu anda seçimden daha çok gündemde olan emekli aylıkları, emekli maaşlarına seyyanen zam yapılır mı yapılmaz mı? EYT’nin dışında kalan kişiler “Bizlerle ilgili gelişme olur mu” diye merak ediyor. Kademeli emeklilik beklentisi içinde olanlar var, EYT yasasının dışında kalanlar. Stajyer ve çırakların beklentisi…" açıklamasında bulundu. 

Anket sonuçlarına göre hükümetin artış yapıp yapmayacağının altını çizen Erdursun, "Emekli maaşlarında ve bayram ikramiyelerinde seyyanen artış yapılmazsa hükümetin zararına olur. Seçim geliyor. Büyük bir belirsizlik var, ekonomide ne olup ne biteceği bilinemiyor. eni zamlar, ek vergilere artışlar gelirse bu  maaşlar iyice değerini yitirecek" diye konuştu. 

Emekli maaşlarında seyyanen zam şoku! Uzman isim açıkladı: En düşük emekli maaşı 14 bin, seyyanen zam 4-5 bin TL ...

Özgür Erdursun, açıklamasında "Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Mart'ta bir açıklama yapacağını bekliyorum. Bu beklentiye kayıtsız kalmayacaktır. Emekli maaşlarına yükseliş olup olmayacağını siyaset üzerinden anlatmaya çalışıyoruz" ifadelerine yer verdi ve seyyanen artış ile ilgili rakamların havada uçuştuğunun altını çizdi.  

Emekliye seyyanen zam konusunda 12 bin TL diyenlerin bile olduğuna dikkat çeken Erdursun, "İlk günden beri söylüyorum. Seyyanen artış olursa 4 bin liraya kadar artış olur. En düşük emekli aylığını 14 bin yapıp, 14 bin alanı 18 bin, 20 alanı 24 bin, 30 alanı 34 bin…" dedi ve bu artışla emeklilerin memnun olabileceğini söyledi. 

Bu zamların kök maaşlara uygulanacağını düşünmediğini belirtti ve seyyanen artışın maksimum 5 bin TL olabileceğinin, 8 bin, 10 bin TL seyyanen zammın mümkün olmadığının altını çizdi.

Yeni zamlı dul ve yetim aylıkları tek tek açıklandı! Hangi hisseye ne kadar maaş verilecek? Son dakika rakamlar!

A101 29 Şubat 2024 aktüel kataloğu yayımlandı! A101'de Tekli Katlanır Yataklı Koltuk 5.199 TL

1938'de 'Boğaz'ın süsü' olarak nitelendirilen Bebek ve İstinye arasındaki yalılar için yıkım kararı! 

 


Geri Dön