03 / 05 / 2024

Arsa yatımı 2023'e damga vurdu!

Arsa yatımı 2023'e damga vurdu!

Yatırımcılar, son zamanlarda yaşanan yüksek enflasyon ve beraberinde getirdiği belirsizliklerden dolayı konut yatırımından uzaklaştı ve arsaya yönelmeye başladı.



Son zamanlarda gayrimenkul piyasasındaki yüksek fiyatlar yatırımcıları arsaya yönlendirdi. Finansal dalgalanmaların olduğu son günlerde yatırımcılar çıkış noktası olarak arsa yatırımını gördü ve  bütçelerine uygun arsa arayışına başladı. Arsaya olan bu ilgi konut dışı satışların artmasını sağladı ve arsalara olan talep yükseldi. 

2023 YILINDA KONUT DIŞI SATIŞLAR REKOR KIRDI

Türkiye’de özellikle Ocak 2023'ten sonra  arsa satış hacminde en yüksek seviyelere ulaşılırken, 2023 yılında ‘konut dışı satışlarda’ yüzde 58.44’lük oranla rekor kırıldı. 

Arsa yatımı 2023 e damga vurdu!

ARSA VE ARAZİ SATIŞLARI ARTTI 

Yatırımcılar özelinde arsalar; diğer gayrimenkul tiplerinden farklı olarak zaman içinde değerini koruyan ve modası geçmeyen bir varlık olarak öne çıktı.

Özellikle Marmara ve Ege Bölgeleri’nde, toplu arsa projelerinin geliştirilerek vadeli satışa dönmesi, arsa/arazi satışlarının artmasında önemli bir faktör oynadı.

Günümüzdeki ekonomik koşullar nedeniyle likidite ihtiyacı olan yatırımcılar için güvenli ve karlı bir seçenek olarak arsayı, enflasyona karşı güvenli bir liman olarak konumladı.

Türkiye’nin belirli bölgelerinde arsa yatırımlarında vatandaşların genellikle tekerlekli evler olarak bilinen Tiny House'lara yönelirken, enerji yatırımlarının da artmasıyla arsalara talebin ve bununla doğru orantıda satış fiyatlarının da ivme kazandığı gözlendi.

Arsa yatımı 2023 e damga vurdu!

İSTANBUL VE ÇANAKKALE'DE ARSA SATIŞLARI REKOR KIRDI

2023 yılı içinde arsa satış oranı ile gayrimenkul satış oranları karşılaştırıldığında, en büyük fark İstanbul’un Çatalca ilçesinde oldu.

Çatalca bölgesinde 2023 yılında arsada 1400’ün üzerinde satış gerçekleşirken gayrimenkul satışına göre yüzdelik oranı 4500 seviyelerine ulaştı.

Arsa yatırımcılarının bir diğer gözde yeri de Çanakkale oldu. Çanakkale’de 2023 yılında 30 bine yakın arsa satışı yapılırken, gayrimenkul yatırımına oranla yüzde 470’lik bir hacim farkı gözlendi.

Yatırımcıların 2023 yılı içinde özellikle turistik açıdan büyük ilgi gören Urla, Çeşme, Seferihisar ve Menderes gibi lokasyonlarda da yüksek arsa satışları gerçekleşti. 

Bandırma, Bozcaada ve Tuzla'da 5 adet arsa satılıyor! Arsa alacaklara müjde! 

Trakya'da arsa ve konutlar çok cazip! İlgi Trakya'ya yöneldi!

Yatırımcılar dikkat!  Ankara  ve bir ilde daha 36 arsa satılıyor!

Geri Dön