29 / 04 / 2024

Artaş, Aydınlı ve Keleşoğlu, Evyap arazisine giriyor!

Artaş, Aydınlı ve Keleşoğlu, Evyap arazisine giriyor!

Artaş İnşaat, Aydınlı Grup ve Keleşoğlu İnşaat, Evyap arazisine yeni bir şehir kurmak için el sıkıştı. Ortaklar iki farklı projenin birleşiminden ortaya çıkan konsept ile Cendere'nin çehresini değiştirecek



Evyap'ın 31 yıldır üretim yaptığı binasının bulunduğu Ayazağa Cendere'deki arazisine perakende sektöründe Carousel, Arenapark gibi AVM yatırımları ile tanınan Artaş İnşaat, Us Polo, Cacharel, Pierre Cardin'in lisansörü Aydınlı Grubu'na ait Aydınlı İnşaat ve Keleşoğlu İnşaat 2012 sonunda kazmayı vuruyor. 2011 başında arazi ile ilgilenmeye başlayan ardından ağustos ayında üçlü ortak olarak Evyap ailesine taleplerini ileten talipler, el sıkıştı. Firma fabrikayı Tuzla'ya taşımaya başladı bile.

BAŞKA ORTAK ol mayacak

Şimdi arazi üzerine nasıl bir proje yapılacağı konusunda ortaklar karar vermeye çalışıyor. İki projenin birleştirileceği konsept içinde özel hastaneden okula, otelden alışveriş merkezine, konuttan ofise kadar her şey olacak. Yani üç ortak yeni bir şehir yaratıp Cendere'nin çehresini de değiştirmeye hazırlanıyor. Avrupa Konutları'nın da ortaklarından Artaş'ın patronu Süleyman Çetinsaya, üç ortak dışında projeye yeni bir ortak alınmayacağını söylüyor. En geç 2012 sonunda araziye kazmayı vuracaklarını belirten Çetinsaya, "Şimdi konsept üzerinde çalışıyoruz" diyor. Ortaklar bir yandan da 300 dönüm olan alanı genişletmek için etrafındaki arazileri de satın almak için uğraşıyor. Amaç ise 500 dönüme ulaşmak.
Sabah/PINAR ÇELİK


Geri Dön