29 / 04 / 2024

Artaş İnşaat 3 yeni projeye hazırlanıyor!

Artaş İnşaat 3 yeni projeye hazırlanıyor!

Avrupa Konutları Kale'de yer alan ticari üniteler satışa çıktı. Artaş İnşaat'ın patronu Süleyman Çetinsaya, "Teslim tarihini Temmuz 2016'dan 3 ay erkene çektik" dedi.



Artaş İnşaat, Avrupa Konutları Kale projesinde yer alan ofis ve dükkânları satışa çıkardı. Kale Endüstrisi Holding'in arsası üzerine Topkapı'da yükselen projede 599 konutun yanı sıra 52 ofis ve 30 mağaza yer alıyor. Projede büyüklükleri 236 ile 1.061 metrekare arasında değişen ofisler yer alıyor. Ofislerin metrekare fiyatı 9 bin liradan başlıyor. Büyüklükleri 99 ila 1.182 metrekare arasında değişen mağazaların birim fiyatları ise 21 bin liradan başlıyor. Avrupa Konutları'nın mimarı ve Artaş'ın Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Çetinsaya, "Ofis ve dükkânlar için de ciddi anlamda talep alıyoruz" dedi. Avrupa Konutları Kale'nin konut kısmında satışların yüzde 90 oranında tamamlandığını söyleyen Süleyman Çetinsaya, bir dünya markası olarak konumlanan İstanbul'un marka değerine katkı sağlamak ve mimari açıdan ivme kazandırmak için tüm projelerinde büyük hassasiyet gösterdiklerini belirtti. Çetinsaya, "Bu anlamda Avrupa Konutları Kale projemizi de İstanbul'un en köklü merkezi, Topkapı'da konumlandırdık" dedi. Konutların büyük kısmı sahiplerini bulduğunu da belirten Çetinsaya, "Temmuz 2016 olarak belirlediğimiz teslim tarihini de 3 ay önceye çektik" dedi. 


3 YENİ PROJE YOLDA 

Süleyman Çetinsaya, eylül ayından itibaren yeni projeleri hayata geçireceklerini ifade ederek, "Eylül ve ekim aylarında yeni projelerimizi satışa çıkaracağız. Çobançeşme-Ataköy'de yine Kale Endüstri Holding'in arazisinde ofis ve rezidanstan oluşan bir projemiz olacak. Ayazağa'da ortaklarımızla hayata geçirdiğimiz Vadistanbul projemizin 3'üncü etabını da bu dönemde satışa çıkaracağız. Burada bin 500 konut ve 100 bin metrekarelik AVM ile ticari alanlar olacak. Kayaşehir'de de yeni projeler planlıyoruz" dedi. Çetinsaya, şu ana kadar 11 bin 500 konutun teslimini yaptıklarını belirterek, temmuza kadar Tema İstanbul'daki konutların da eklenmesiyle sayının 15 bin 600'e çıkacağını kaydetti. Kale Endüstri Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sedat Özgür ise birlikte yeni projelerin de işaretini vererek "Ortaklığımızın devamı niteliğinde, katma değeri yüksek projelere imza atmayı hedefliyoruz" diye konuştu. 


MALİYETLER ASGARİDE KALMALI

Süleyman Çetinsaya, konut fiyatlarının yükselişine yönelik, "Bu artış hiçbirimizin yararına değil. Fiyatlar ne kadar yükselirse o kadar az insana ulaşırız" değerlendirmesini yaptı. Orta gelirli grubu ev sahibi yapmak için metrekare fiyatının 3 bin 500 ila 4 bin lira arasında olması gerektiğinin altını çizen Çetinsaya, şöyle devam etti: "Biz inşaat maliyeti olarak bunu sağlayabiliriz. Fakat üzerine arsa maliyeti eklenince bunu gerçekleştirmek mümkün değil. Arsa sahipleri inanılmaz fiyatlarla karşımıza çıkıyor. Maliyetlerimizin asgaride kalması lazım" diye konuştu. 


Sabah


Geri Dön