30 / 04 / 2024

Arterium Residence'taki 32 villayı inşa edilmeden Araplar aldı!

Arterium Residence'taki 32 villayı inşa edilmeden Araplar aldı!

Cathay İnşaat, ruhsatını henüz yeni aldığı tanıtımına ise bu ay içinde çıkmayı planladığı 32 özel villanın tamamını daha inşaata başlamadan sattı



Milyon dolarlık villaları yasa çıkmadan Araplar aldı. Son 10 yıl içinde irili ufaklı birçok konut ve ticari alan inşa eden Cathay İnşaat, devam eden inşaatlarına yenilerini eklemek için iş hızını artırdı. Şirketin hali hazırda inşaatı devem eden Arterium Residence projesinde şu anda alışveriş caddesi inşaatı başladı. Residence konseptinde sosyal tesisli daire, villa ve home-office alanlarından oluşan projede, kapalı alışveriş merkezi yerine açık bir alışveriş caddesi yapılıyor. Projenin 4. ve 6. etabı için ise şirket Gulf Grup ile stratejik işbirliğine gitti. Projenin inşaat alanı 150 bin metrekareyi buluyor. 500 konut ve 400 ticari üniteden oluşuyor.

Oturmak için aldılar

Yabancı yatırımcılarla proje bazında ortaklık gerçekleştiren şirket, yabancıya konut satışında da bir başarıya imza attı. Şirket Başakşehir'de gerçekleştireceği villa projesi için tanıtıma bile çıkmadan yabancılardan yoğun bir talep geldi. 32 villadan oluşacak projenin ruhsatı alındı. 20 milyon dolar yatırım değeri olan projede villaların ise tamamı mütekabiliyet yasası çıkmadan yabancılara satıldı. Satın alanlar Suudi Arabistan başta olmak üzere Körfez ülkelerinden oluştu. Alanların bir kısmı yatırım amacıyla villa edinirken bir kısmı da oturum amacıyla villa sahibi oldu. Villaların büyüklüğü 360 metrekare ile 325 metrekare arasında değişiyor Fiyatlar da 450 bin dolardan başlıyor ve 1 milyon dolara kadar çıkıyor. 

İspartakule'ye 500 konut

Şirketin yakın zamandaki planları arasında Emlak GYO ile birlikte Ispartakule bölgesinde karma bir proje de bulunuyor. Şirket söz konusu projeyi gerçekleştirmek için gün sayıyor. Projenin tam detayları verilmese de 15 bin metrekare arsa üzerinde 40 bin metrekare inşaat alanına sahip olacağı kaydediliyor. Konutun barınmak için değil, içinde yaşanmak için tasarlandığı ve 24 saat hizmetin verileceği projenin, otel olmadığı ama otel konforunda hizmet vereceği de ifade ediliyor. Projede 2-3 ticari ünite ile birlikte 500 konut olacak. İşletmesi ise Cathay'ın iştiraklerinden Cathay İleri Projeler A.Ş tarafından yapılacak. Projeye yurt içinden ve yurt dışından yatırımcı olmak için yoğun talep aldıklarını belirten Cathay ortaklarından Mahmut Alper Tuğsuz, projenin beyaz yakalılara yönelik olacağını ve 10-12 senede kendisini amorti edecek bir proje olacağını söyledi.

Termal yatırımı planlıyor

İstanbul'un tamamına yakın yerlerde şirket arazi arayışlarını sürdürüyor. Şirket ortaklarından Mehmet Yılmaz, şirketin geliştireceği yeni projelerde projenin yenilikçi olmasına ve inşa edilecek bölgeye değer katmasına önem verdiklerini söyledi. Yılmaz, Yalova ve Sapanca bölgesinde termal turizme, villalara ve devremülk yapımına uygun yatayda gelişen projelere müsait arsa aradıklarını kaydetti.

Boğazda arsa bakıyor

Arterium Residence projesinin 4 ve 6'ncı kısımlarında Cathay ile işbirliği yapan ve gayrimenkul yatırım danışmanlığı sektöründe faaliyet gösteren MABDA yatırım şirketinin Türkiye'deki iştiraki Gulf Grup Real Estate Genel Müdürü Yusuf Katipoğlu ise işbirliğini ileriye taşımak istediklerini belirterek, "Cathay ile boğazda yer buldukları takdirde konut yapmak istediklerini söyledi. Boğazda yer bulunursa yapılacak konutların alıcılarının hazır olduğunu belirten Katipoğlu, "Yurtdışından özellikle işadamlarından yoğun talep alıyoruz. Arterium villalarında da yabancı alımları çok fazla" dedi. Şirket Zekeriyaköy ve Uskumkurköy civarında denize yakın ve yeşili olan yerlerde arazi arıyor.

EMİNE AÇAR/BUGÜN


Geri Dön