14 / 05 / 2024

Artev Gayrimenkul dünya golfçülerini Türkiyeye getirecek!

Artev Gayrimenkul dünya golfçülerini Türkiyeye getirecek!

Türkiye’yi golf turizminde önemli bir adres haline getirmek isteyen Artev Gayrimenkul, Kuşadası’nda inşa ettiği 18 delikli Amerikan standartlarındaki 650 dönümlük sahanın yanına 2200 konut yapıyor



Türkiye’yi golf turizminde önemli bir adres haline getirmek isteyen Artev Gayrimenkul, Kuşadası’nda inşa ettiği 18 delikli Amerikan standartlarındaki 650 dönümlük sahanın yanına 2200 konut yapıyor.

30 yıldan beri Ege Bölgesi’nde yazlık inşa eden Artev  Gayrimenkul, bugüne kadar 40’tan fazla  konut projesine ek olarak gerçekleştirdiği Kuşadası İnternational Golf Resort ile dünya golfçülerini Türkiye’ye çekmek istiyor.
Özyer Grup’a bağlı olarak bu zamana kadar inşa ettikleri 5  bine yakın konutun 3  binden fazlasını yabancılara sattıklarını dile getiren Satış ve Pazarlama Uzmanı Önder Dağ , Türkiye’de yabancılara yönelik en  fazla satışı gerçekleştiren şirket olduklarını dile getirdi. Mayıs 2011’de 780 konutunu teslim edecekleri Türkiye’nin ilk ev alınabilen 18 delikli  şampiyona sahasını inşa ettiklerini belirten Dağ, Türkiye’den yazlık alan yabancılar hakkında da detaylı bilgiler verdi.

Mayısta gelecekler
Fethiye, Bodrum, Kuşadası, Göcek, Dalaman, Kalkan  ve Didim’de  yazlık konut inşa ettiklerinin altını çizen Dağ, “Şu an yaklaşık 900 civarında konutun inşası devam ediyor. Bunların 780’i Kuşadası İnternational Golf Resort’ta bulunuyor. Buradaki konutları Mayıs 2011’de sahiplerine teslim edeceğiz” diye konuştu.

Bu projede yatırımcılara ve golf sporuna gönül verenlere hitap ettiklerini açıklayan Dağ, şunları söyledi:
“Kuşadası’nda golf oyun stratejisi açısından en iddialı projelerinden birini hayata geçiriyoruz. Burada inşa ettiğimiz 650 bin metrekarelik saha, Amerikan standartlarına  sahip. Uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilecek şampiyona sahası niteliğindeki bu saha engebeli bir arazide yer alıyor. En  önemli  özelliği deniz seviyesinden 250 metre yüksek oluşu.
Ayrıca delikler arası yükseklik farkı 120 metrenin  üstünde olduğu için Türkiye’nin en zor sahası olacak. Buda  zor etapları seven uluslararası golf oyuncularının turnuvalarına ev sahipliği yapmamız anlamına geliyor.”

‘Golfçülerin uğrak yeri olacak’

Sahanın yakınındaki evlerde kiralama oranının yüksek olacağını belirterek Kuşadası İnternational Golf Resort hakkında bilgi veren Dağ, projenin 2200 konuttan oluştuğunu söyleyerek, “İnşaata 2009’da başladık. Konutların 780 tanesi ve hemen yanındaki golf sahasının ilk 9 deliği Mayıs 2011’de hizmete girecek. Sahanın kalan 9 delikli ikinci etabı ise Mayıs 2012’de kullanıma açılacak” diye konuştu.
Golf sahasına çok yakın oldukları için olduğunu belirten Dağ, “Golf turnuvaları yılın 48 haftasına yayılacak. Bu durumda kiralama periyodunun yüksek olduğunu ve yatırımcılara hitap edildiğini söyleyebilirim” dedi.

Basında yer alan diğre haberler:

Dünya golfçülerini Türkiye’ye çekecek
Türkiye’yi golf turizminde önemli bir adres haline getirmek isteyen Artev Gayrimenkul, Kuşadası’nda inşa ettiği 18 delikli Amerikan standartlarındaki 650 dönümlük sahanın yanına 2200 konut yapıyor
30 yıldan beri Ege Bölgesi’nde yazlık in şa eden Artev Gayrimenkul, bug üne kadar 40 ’tan fazla konut projesine ek olarak gerçekleştirdiği Kuşadası İnternational Golf Resort ile dünya golfçülerini Türkiye’ye çekmek istiyor.
Özyer Gruba ba ğlı Artev Gayrimenkul olarak bu zamana kadar inşa ettikleri 5 bine yakın konutun 3 binden fazlasını yaba ncılara sattık larını dile getiren Satış ve Pazarlama uzmanı Önder Dağ , T ürkiye’de yabancılara yönelik en fazla satı şı ger çekle ştiren şirket olduklarını dile getirdi. Mayıs ayında 780 konutunu teslim edecekleri T ürkiye’nin ilk ev alınabilen 18 delikli şampiyona saha sını inşa ettiklerini belirten Dağ, Türkiye’den yazlık alan yabancılar hakkında da detaylı bilgiler verdi.
Fethiye, Bodrum, Ku şadası , G öcek , Dalaman , Kalkan ve Didim’de yazlık konut inşa ettiklerinin altını çizen Dağ, “Şu anda yakla şık 900 civarında konutun in şası devam ediyor . Bunların 780’i Kuşadası İnternational Golf Resort’ta bulunuyor. Buradaki konutlarımızı Mayıs 2011’de sahiplerine teslim edeceğiz” dedi. Bu projede yatırımcılara ve golf sporuna gönül verenlere hitap ettiklerini açıklayan Dağ, “Kuşadası ’nda d ünyanın golf oyun stratejisi a çısından en idd ialı projelerinden birini hayata ge çiriyoruz . Burada inşa ettiğimiz 650 bin metrekarelik saha, Amerikan standartlarına sahip. Uluslararası turnuvalara ev sahipliği yapabilecek şampiyona sahası niteliğindeki bu saha engebeli bir arazide yer alıyor. En önemli özelli ği deniz seviyesinden 250 metre y üksek olu şu . Ayrıca delikler arası y ükseklik farkı 120 metrenin üstünde oldu ğu i çin T ürkiye ’nin en zor sahası olacak . Buda zor etapları seven uluslararası golf oyuncular ının turnuvalarına ev sahipliği yapmamız anlamına geliyor ” diye konuştu.

Golfçülerin uğrak yeri olacak
Bu durumun evlerde kiralama oranını yükselttiğini belirterek Kuşadası İnternational Golf Resort hakkında bilgi veren Dağ, projenin 2200 konuttan oluştuğunu belirterek, “İnşaata 2009’da başladık. Konutların 780 tanesi ve hemen yanındaki golf sahasının ilk 9 deliği Mayıs 2011’de hizmete girecek. Projenin diğer kısmını belli periyotlar halinde teslim edeceğiz. Sahanın kalan 9 delikli ikici etabı ise Mayıs 2012’de kullanıma açılacak” diye konuştu.

Golf sahasına çok yakın oldukları için birde proshop açılacağını belirten Dağ, projede sadece ev sahiplerinin kullanabileceği büyük bir spa merkezi, aqua park, fitness center, Türk hamamı ve hobi bahçesinin yer alacağını kaydetti. Okçuluk ve diğer sporların yapılabilmesi için ayrı ayrı sahaların olduğunu belirten Dağ, golf turnuvalarının yılın 48 haftasına yayılacağı için kiralama periyodunun yüksek olduğunu ve yatırımcılara hitap edildiği dile getirdi.

Hangi ülkenin vatandaşı hangi yazlığı nasıl alıyor
Öte yandan 30 yıldan bu yana yabancılara konut sattıkları için bu konuda engin bir deneyime sahip olduklarını dile getiren Önder Dağ, İngilizlerin alım kararını nasıl verdiklerinden Rusların pazarlıksız ödeme yapmalarına kadar bir çok konuya değiniyor. Dağ’ın bu zamana kadarki gözlemleri şöyle:

İngilizler : Küçük mekanları ve havuzu seviyorlar. Deniz İngilizler için çok önemli değil. Alım kararını çabuk veriyorlar, çok araştırmıyorlar ve bu yüzden olsa gerek çok kolay karar değiştirebiliyorlar. En fazla iptal İngilizlerde yaşanıyor. Memnun edilmeleri oldukça zor.
Hollandalılar ve Belçikalılar : Fiyata çok dikkat ediyorlar, çok araştırmacı ve detaycılar. Alım kararını kesinleştirmeleri günlerce sürebiliyor. Evi aldıktan sonra kolay kolay vazgeçmiyorlar. Her şeyin en iyisini en ucuzunu istiyorlar.
Ruslar : Fiyat pazarlığı yapmıyorlar. Alacakları konutu beğenmeleri çok önemli. Kaliteye çok önem veriyorlar. Evin denize sıfır olması ve müstakil olmasını olmazsa olmaz talepleri. Hizmetin iyi olması gibi bir beklentileri var. Ödeme konusunda ise en az sorunun yaşandığı millet.
Almanlar ve Avusturyalılar: Ev alım kararını zor veriyorlar. Çok lüks düşkünü ve beklentileri çok yüksek. İstenen fiyatı ödeyebilirler ama kalitey iiyi araştırırlar. Ev alımında içgüdüsel hareket ediyorlar ve duyguları yön veriyor.
İsveç ve Norveçliler : Çok dikkatli ve detaycı alıcılar. Ev alırken kılı kırk yarıyorlar ve çok fazla şey istiyorlar. Fakat beğendiklerinde pazarlık yapmazlar. Ev alırken mantıkları ağır basar. Ev satarken verilecek binlerce cevaptan bir tanesine çelişkili olursa bu cevap satışı etkiler. Güneş bağımlısı oldukları için satışı bitirmek için güneşin altında 2-3 saat zaman geçirmeleri karar vermelerini kolaylaştırır.
Fransızlar : Lokasyonu beğendirmek oldukça zor. Güney Fransa çok güzel bir bölge olduğu için doğal güzelliklere alışıklar. Bu yüzden konuttan ziyade çevredeki doğa, tarih ve diğer önemli şeyleri ön plana çıkartma k gerekir. Fiyat konusunda pazarlık yaparlar ve bu saatlerce sürebilir.
Azeriler: Türkiye’ye hayranlar ve üst gelir grubunun tercih ettiği ülke konumunda. Makul oranda pazarlık yaparlar beğenmeleri çok zor olmaz. Altyapı ve lokasyona önem verirler ve denizi çok severler. Kendi ülkeleri çok estiğinden için rüzgarsız bölgeler tercihleri oluyor.
Ukrayna: Davranış eğilimleri Ruslar’a çok benziyor fakat alım güçleri Ruslar kadar değil.
İrlandalılar : Konut alımında kredi kullanmayı tercih ederler. Borçtan korkmazlar. Çok cesaretli alım kararları verebilirler. Bir ev satın alma gücü varken 3 ev almak isterler. Pazarlıkları saatlerce sürebilir ve iptal olan satış çoktur.
İskoçlar : Çok serinkanlı ve rahat alım kararı alabilirler. Satışa çok kolay kanalize olurlar ve aldıkları evi namus borcu gibi görürler. Borçlarına çok sadıktırlar.
Amerikalılar : Çok rahattırlar , çok kolay ikna edilebilirler, duygusal hareket ederler. Beğendiklerinde satışın iptal olma oranı sıfıra yakındır.


Geri Dön