Sektörel

Artık aynı konut için sitelerde birden fazla ilan verilemeyecek: Fiyat da farklı farklı olmayacak! 

Ticaret Bakanlığı'nın emlak ilanlarına ilişkin çalışması sürüyor. Konuyla ilgili detaylar tek tek belli oluyor. İşte ayrıntılar...

Ticaret Bakanlığı'nın "Taşınmaz Ticareti Hakkında Yönetmelik'te değişiklik yapılmasına dair hazırladığı taslağa ilişkin çalışmalar devam ediyor. Bu kapsamda, ilan sitelerinde aynı konut için farklı fiyatlarla birden çok ilan verilemeyecek. 

Habetürk'ten Serkan Şimşek'in haberine göre; ayrıca, internetten emlak ilanı vermek isteyen kişilerin kimlik bilgilerinin de doğrulanma şartı yer alıyor. Emlak işletmeleri de yetki belgesi olmadan ilan portallarında ilan veremiyor. 

107 İŞLETMEYE 10 MİLYON 700 BİN TL CEZA KESİLDİ

Aktarılan bilgilere gör; bir kişi aynı ev için farklı fiyatlarla birden fazla ilan verebiliyor. Bu şekilde ilan sitelerinde bilgi kirliliği ortaya çıkıyor. Yeni düzenlemeyle ise bu bilgi kirliliğinin engellenmesi için ilan sitelerinde bir konut kapsamında tek fiyattan ilan verilebilecek. 

Ticaret Bakanlığı, geçtiğimiz yılın Ekim ayından bu güne kadar,  ilan fiyatında fahiş artış yapanlara 88 milyon 900 bin TL para cezası uyguladı. 

Yetki belgesi almadan faaliyette bulunan emlak işletmelerine ise 29 milyon 221 bin TL idari para cezası kesildiği açıklandı. İlan fiyatında fahiş artış yaptığı belirlenen 107 işletmeye de yalnızca bu ay içinde 10 milyon 700 bin TL idari para cezası kesildi. 

İLAN KİRLİĞİ ÖNLENECEK, EMLAKÇIYLA TEK FİYATTAN ÇALIŞILACAK 

Ankara Tüm Emlakçılar Odası Başkanı Hakan Akçam ve emlakçı Bülent Ünsal düzenleme ile ilgili değerlendirmelerini paylaştı. 

Hakan Akçam, konuya ilişkin açıklamasında "1 Kasım 2023 itibarıyla yetkilendirme ve kimlik doğrulama sistemi olacak şekilde vatandaş ya da emlak danışmanı ilan portallarına ilan verirken mutlaka kimlik doğrulamasını yapıp güvenli şekilde ilan verme işlemine devam ediyor. Burada hedef ilan kirliliğini engellemek, vatandaşın ilanlardaki güvenini artırmak. Bir konutu 10 tane 20 tane emlak danışmanı ilan verebiliyor. Biz yetki belgesi ile vatandaştan aldığı yetkilendirme sözleşmesi kapsamında tek bir fiyat üzerinden tek bir emlakçının ilan vermesini bekliyoruz" şeklinde konuştu. 

Bülent Ünsal ise birinin farklı diğerinin farklı fiyat yazdığına dikkat çekerek, "Biz bir emlakçıyla tek fiyatta çalışılmasını istiyoruz" diye konuştu. 

İstanbul’un 956 mahallesinde saatli bomba var! Bu ilçe ve mahallelerdeki binalara acil müdahale gerekiyor!

Yeni kira bedelleri nasıl belirlenecek? Avukattan 'TÜFE artışları yüzde 25 hiç yokmuş gibi üst üste yansıtılmalı' çıkışı

Altını olanlar ve yatırımcılar şimdi bakın! Gram altın fiyatları bugün! Çeyrek altın ne kadar? son dakika rakamlar!