30 / 06 / 2024

İstanbul’un 956 mahallesinde saatli bomba var! Bu ilçe ve mahallelerdeki binalara acil müdahale gerekiyor!

İstanbul’un 956 mahallesinde saatli bomba var! Bu ilçe ve mahallelerdeki binalara acil müdahale gerekiyor!

Önceki dönem İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, İstanbul’un 956 mahallesinde saatli bomba olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...



İstanbul'da peşi sıra kendiliğinden çöken binalar, megakentlilerde korkuya neden oldu. Küçükçekmece'de 1 kişinin ölümü 8 kişinin de yaralanmasıyla çöken binadan sonra geçtiğimiz günlerde Bahçelievler Zafer Mahallesi Yadigar Sokak'ta önceki gece 7 katlı bir bina kendiliğinden çöktü. 1980'lerde inşa edildiği tespit edilen binanın deniz kumuyla yapıldığı ve artık kendisini taşıyacak gücünün olmaması sebebiyle çöktüğü açıklandı. 

Meydana gelen çökmeler ise mega kentte beklenen büyük İstanbul depremi öncesinde kentsel dönüşümün önemini bir defa daha ortaya çıkarırken, İBB'nin çökmeleri seyretmekle kaldığı ifade ediliyor. 

Sabah Gazetesi'nden Barış Savaş'ın haberine göre; önceki dönem İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı olan Kadem Ekşi, konuyla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.

İstanbul’un 956 mahallesinde saatli bomba var! Bu ilçe ve mahallelerdeki binalara acil müdahale gerekiyor!

İSTANBUL'UN 956 MAHALLESİNDE SAATLİ BOMBA VAR 

Kadem Ekşi, konuya ilişkin açıklamasında, İBB yönetiminin hızlı tarama testlerini çoktan tamamladığını, çökecek binaların belirlendiğini fakat İBB'nin müdahale etmediğini dile getirdi. 

Ekşi, İstanbul'un 956 mahallesinde saatli bombanın yer aldığına ve İstanbul'da 22 adet öncelikli müdahale alanının belirlendiğine dikkat çekti. 

İstanbul’un 956 mahallesinde saatli bomba var! Bu ilçe ve mahallelerdeki binalara acil müdahale gerekiyor!

BU 22 ALANA DİKKAT

"Zayıf yorgun yaşlı riskli binalar kendi ağırlığını dahi taşıyamıyor. Bahçelievler ilçemizde çöken binadan da kimse ders çıkarmaz İBB hızlı tarama testlerini çoktan bitirdi. Çökecek binalar belli müdahale etmiyor. 516 milyar konsolidebütçesi olan İBB, kulağının üstüne yatmış şov yapıyor" ifadelerini kullanan Kadem Ekşi, İBB'nin İstanbul da riskli yapı stoğunu azaltmak için reklam, algı ve manipülasyonunu bırakarak, dört koldan 2018'de hazırlanan İstanbul Kentsel Dönüşüm Master Planı'nı hayata geçirmesi gerektiğinin altını çizdi. 

Söz konusu master plan, megakent İstanbul'da entsel dönüşüme yeni bir vizyon ve bütüncül bir yaklaşım getiren master plan, afete duyarlı, ekonomik gelişme ve sosyal bütünleşmenin gözetildiği, yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik, sürdürülebilir bir anlayış getirerek üst ve alt ölçekli planlar arasında geçiş imkanı sunuyor. 

6306 sayılı kanun kapsamında "İstanbul'u Afetlere Karşı Dayanıklı Bir Şehir Haline Getirerek Yerinde ve Nitelikli Dönüşümün Sağlanması" için; İstanbul'da bütünleşik risk haritalarıyla oluşturulmuş öncelikli afet riskli alan çalışmaları yapılmış, bu çalışma sonucunda da 22 adet öncelikli müdahale alanı tespit edildi. 

Bu alanlardan Avrupa yakasında olanlar, Silivri, Büyükçekmece, Beylikdüzü- Gürpınar, Avcılar-Merkez, Küçükçekmece iç-dış kumsal, Yeşilköy, Şirinevler, Güngören, Bağcılar, Topkapı, Samatya, Fatih, Beyoğlu, Kurtuluş, Sütlüce. Anadolu yakasında ise Hasanpaşa, Caferağa, Kızıltoprak, Ataşehir- Barbaros, Bostancı, Maltepe-Kartal Sahil ve Tuzla- Şekerpınar şeklinde açıklandı. 

Açıklanan bütün bu 22 öncelikli alan ile ilgili saha tespit, analiz ve fizibilite çalışmaları tamamlandı. 

Yeni kira bedelleri nasıl belirlenecek? Avukattan 'TÜFE artışları yüzde 25 hiç yokmuş gibi üst üste yansıtılmalı' çıkışı

Zeytinburnu'nda 3 katlı ticaret fonksiyonlu bina satılıyor! Belediye tarihi açıkladı! 

Borsada kazanılan para 'araba, ev, arsa'ya dönüştürülmeli! Ev almak isteyenler bunu yapsın! 


Geri Dön