27 / 04 / 2024

Artvin'de yanan evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor!

Artvin'de yanan evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor!

Artvin'in Yusufeli ilçesinde meydana gelen yangın sonucunda kullanılmaz hale gelen evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor. İnşaat çalışmalarında son aşamaya gelinen konutların yıl sonuna kadar teslim edilmesi hedefleniyor. 



İlçenin 176 haneli, 400 nüfuslu Dereiçi köyünde, 17 Mart'ta bir evde meydana gelen yangın, rüzgarın da etkisiyle yayılarak bitişikteki evleri de etkiledi. Milliyet'te yer yangında çok sayıda ev kullanılmaz hale geldi.  Yangında 52'si ev, ahır ve samanlıklarla birlikte 193 yapı zarar gördü.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği  Bakanlığı, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından Dereiçi köyünde evleri yanan vatandaşlar için inşa edilecek konutların projesi hazırlandı. Zemin etüt çalışmalarının da bitmesiyle inşaatlar başladı. Proje dahilinde binalar, yatay mimariye uygun olarak yöreye özgü taş ve ahşap karışımıyla inşa ediliyor. İnşaatı sona gelinen 7 bloktan meydana gelen 42 konutun yıl sonunda sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. 

Artvin de yanan evlerin yerine yeni konutlar inşa ediliyor!

Büyük felaketin yaşandığını ifade eden Dereiçi Köyü Muhtarı Sabri Duman, “Yangından sonra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Çevre ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bölgede incelemelerde bulundu ve talimat verdiler. Bugüne kadar verilen sözlerin hepsi tutuldu ve şu an gelinen noktada 7 blok, 42 daire yapılıyor. 2 blok mantolama seviyesine geldi, diğer 2 blokta çalışmalar sürüyor. Kalan 3 bloğumuz da kazı aşamasındadır. Ahır ve samanlıklarla beraber çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Hedef, yılbaşında evleri vatandaşlara teslim etmek" açıklamasını yaptı. 

Artvin Dereiçi'nde evleri yananlar için inşa edilecek konutların projesi hazırlandı!


Geri Dön