27 / 04 / 2024

Altınyurt Spor’a yeni bina inşa ediliyor!

Altınyurt Spor’a yeni bina inşa ediliyor!

İstanbul'un Altunizade semtinde bulunan ve 1959 yılında bu yana farklı branşlara ev sahipliği yapan Altınyurt Spor Kulübü'ne yeni bina inşa ediliyor.



Para Dergisi'nin haberine göre; İstanbul'un Altunizade semtinde bulunan ve 1959 yılında bu yana farklı branşlara ev sahipliği yapan Altınyurt Spor Kulübü'nü camiada bilmeyen yoktur. Kulübün ilk açılış amacı, semt sakinlerinden İsmail Hakkı Baltacıoğlu'nun gençlerin tiyatro ve spora olan tutkularını gidermek içinmiş. Kulübe uzun yıllar başkanlık yapan Tuna Baltacıoğlu, spor ve sanatı Altunizadeli gençlere benimsetmiş bir isim. O yıllarda kulübün binası ve sahası olmadığından, Altunizade Ailesi'nden Saime Altunigil kulübe 1100 metrekarelik bir arsa hibe etmiş ve bu arsa üzerine basketbol ve voleybol sahaları yapılmış. Yine semt sakinlerinden Orhan Genez'in kendi arazisinden bir bölümünü futbol sahası yapmasıyla kulübün temelleri güçlenmiş. Kulüp spor alanındaki ilk başarısını futbol branşında aldı ve büyük kulüplere sporcu transfer etti. 1965'te eskrim dalı faaliyete geçti ve gelişti. 2000'den sonra kulüp bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Türkiye Eskrimi Geliştirme Vakfı (TEGEV), Türk eskrimine ve kulübe yeni eskrimciler kazandırdı. 1972'da kulübün voleybol erkek takımının birinci ligde yer almasıyla tanınan bir voleybol okulu haline dönüştü. 1984‘te sponsor Genel Sigorta sayesinde kapalı salona sahip olan kulüp, 1988'e dek Avrupa kupalarında ülkemizi temsil etti.

 

Şimdilerle Altunizade'de hummalı bir inşaat çalışma gerçekleşiyormuş. Kulübün spor salonu yakın zamanda yıkılmış. Belediye kullanım için çalışma ruhsatı vermeyince yenisi yapılacakmış. Eskisinden daha büyük olacak spor salonunda, ebeveynler için farklı olanaklar da bulunacakmış. Salonun 2018 yılında bitirilmesi planlanırken, şu anda iki branşın eğitimleri de farklı okullarda veriliyormuş.


Geri Dön