29 / 04 / 2024

Artvin'indeki bir mahallenin başka bir yere taşınması TBMM'de!

Artvin'indeki bir mahallenin başka bir yere taşınması TBMM'de!

Artvin ili merkezinde bulunan bir mahallenin risk sebebiyle boşaltılarak başka bir yere taşınması TBMM gündemine taşındı. CHP'li Bayraktutan, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Artvin ili merkezinde bulunan bir mahallenin risk sebebiyle boşaltılarak başka bir yere taşınması kararına ilişkin soru önergesi hazırladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay tarafından cevaplandırılmasını istedi.

Bayrakturan, ''Artvin ili merkez mahallelerinden Çayağzı mahallesi Kale boyu birlik sokaktaki evler alınan karar nezdinde boşaltılacağı başka bir yere taşınacağı kararı mahakke sakinlerini huzursuz etmiştir. Mahalle halkı risk altında olduğu gerekçesiyle başka bir adrese taşınma mecburiyetini samimi bulmaktadır. Mahalle sakinleri kendi mahallelerinin risk altında olduğuna inanmamakta şayet öyle olsaydı 50 metre aşağıda yeni inşaata izin verilmeyeceği ifade etmektedir'' diye konuştu. 

CHP'li Bayrakturan, son olarak şunları söyledi: ''Mahalle sakinleri doğup büyüdüğü mahalleden çıkmak istememekte, mevcut binalarını veya dairelerini kentsel dönüşümle değerlendirmek istemektedir.''

CHP'li Uğur Bayrakturan'ın soruları:
1- Artvin Çayağzı mahallesi Kale boyu birlik sokaktaki kaldırılmak istenen mahalle neden ve hangi gerekçe ile kaldırılacaktır?
2- Mahalle halkı yeniden bir sondaj yapılıp gerekli çalışmaların yapılmasını yeniden talep etmektedir?
3- Mahalle sakinlerinin söz konusu mahallelelerin risk altında olmadığı iddiası doğru mudur?
4- Anılan mahallenin hemen 50 metre aşağısına yeni bir inşaat yapıldığı iddiası doğru mudur?
5- Söz konusu mahalleyi Kentsel dönüşüme sokmayı düşünüyor musunuz?


Geri Dön