05 / 05 / 2024

ASELSAN ile TUSAŞ'dan Radar ve Elektronik Harp Sözleşmesi imzalandı! Proje Hava SOJ ile alakalı olacak!

ASELSAN ile TUSAŞ'dan Radar ve Elektronik Harp Sözleşmesi imzalandı! Proje Hava SOJ ile alakalı olacak!

ASELSAN-TUSAŞ ortaklığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında bir iş anlaşması gerçekleşti. Anlaşmanın içeriği Radar ve Elektronik Harp Sistemleri tedariki, aviyonik yazılım geliştirilmesi ve entegrasyonuna yönelik olarak tasarlandı.



Sözleşme hakkında kamuoyuna bilgi vermek amacı ile ASELSAN'ın Kamuoyu Aydınlatma Platformu yapılan açıklamada TUSAŞ ortaklığı ile Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı arasında ortak bir sözleşmenin imzalarının atıldığı belirtildi. Sözleşmenin içeriği neler? Ne tür çalışmalar planlanıyor? Tüm bu soruların cevabı haberimizin devamında ayrıntıları ile bulunuyor.

Sözleşme kapsamında ne tür projeler planlanıyor?

ASELSAN tarafından yapılan açıklamada proje kapsamında  ASELSAN'a düşen iş payı tutarı 365 milyon 625 bin TL ve 18 milyon 750 bin dolar olarak belirtildi.

Bahsi geçen sözleşmenin Hava SOJ projesi ile ilgili olduğuna dair fikirler yürütülüyor.

Söz konusu proje Türk Hava Kuvvetleri'nin ihtiyaçlarından olan elektronik harp özel görev uçaklarının geliştirmesi amaçlanarak tasarlanan bir projedir. Projenin yalnızca işinin ehli büyük şirketler tarafından gerçekleştirilebilecek zorluk ve karmaşıklığa sahip olması oldukça önemli bir husustur. Proje tasarısı başarıya ulaştığı takdirde Türk Hava Kuvvetleri'ne çok büyük avantajlar sağlayacak. Türk Hava Kuvvetleri'ne sahada çokça avantaj sağlaması için planlanan ve uygulamaya dökülmek istenen proje üzerinde çalışmalar sürdürülüyor.Savaş esnasında avantaj, barış esnasında caydırıcı olacak. Bu özellikler bakımından proje ülkemiz için oldukça önemli bir konumda bulunuyor. 

Proje kapsamında geliştirilecek üst teknoloji uçaklar ile birlikte planlama ve eğitim merkezleri, hangar ve SOJ filo binaları, yedek parçalar, yer destek ekipmanıyla eğitim ve entegre lojistik destek hizmetlerinde gerçekleştirilmesi planlandığı belirtildi.


Geri Dön