Kent Haberleri

Asgari ücret 1 Ocak 2023'te bu kadar olacak! Hiç kimse beklemiyordu, az önce belli oldu! Hemen bakın!

İşçilerin, emeklilerin ve memurların dikkatini çeken Ocak 2023 faiz artırımı son dakika gelişmeleri için değerlendiriliyor. İşte 1 Ocak 2023 asgari ücret zammında son durum... 6 Temmuz'dan Ocak'a kadar maaş zammı alacak çalışan sayısı yavaş yavaş belli oldu

İşçilerin, emeklilerin ve memurların dikkatini çeken Ocak 2023 faiz artırımı son dakika gelişmeleri için değerlendiriliyor. 6 Temmuz'dan Ocak'a kadar maaş zammı alacak çalışan sayısı yavaş yavaş belli oldu. Bu iddiaların hükümetin orta vadeli planın hedeflerinden kaynaklandığı vurgulandı.

ZAM HEYECANI DEVAM EDİYOR

Bazıları, bu yıl yükselen fiyatlar nedeniyle ara dönem zam alan sadece kamu görevlileri ve emekliler olmadığına dikkat çekiyor. Bu vatandaşların yanı sıra SSK ve Bağ Kur emeklileri gibi asgari ücretli çalışanların da ara artıştan yararlandığı vurgulandı.

Asgari ücretli çalışanların net ücretleri Temmuz ayı artışıyla birlikte 5 bin 500 lira oldu. Aralık ayı yaklaşırken, yaklaşık 14 milyon emekli, 5 milyon memur ve 8 milyon kişi daha zam bekliyor.

İLK TAHMİN 7 BİN 500 LİRA!

Diğer şeylerin yanı sıra, yeni yıl için asgari ücretin enflasyon oranının çok üzerinde bir artışla belirleneceği iddia edildi. Programın orta vadeli hedefine göre asgari ücret 7 bin 500 lira olarak kaydedildi. Vergi uzmanları, asgari ücret artışının yüzde 40'a ulaşacağını söylüyor. Yani asgari ücret 5 bin 500 liradan 7 bin 500-7 bin 750 liraya çıkacak. Bu ücret enflasyon oranına göre artabilir.

 

UZMANLAR FARKLI RAKAMLAR VERİYOR!

Vergi uzmanı Muhammet Bayram, Ocak 2023 asgari ücretini tahmin etti. Bayram, "1 Ocak 2023 tarihi itibariyle asgari ücrette en az enflasyon oranında bir artış bekliyoruz. O yüzden enflasyon oranında yüzde 40'lık bir artış yapılırsa asgari ücret 7.700 lira civarında olacaktır." şeklinde konuştu.

Bu arada sosyal güvenlik uzmanı Özgül Kaya, 2023 asgari ücret zammı hakkında şunları söyledi:

"Enflasyon rakamlarının üzerinde ilave bir artışla açlık sınırının üzerine çıkarılması söz konusu olacak. Yani 7 bin lira ile 7 bin 500 lira arasına oturmuş olacak." 

BİR İHTİMAL DAHA VAR!

7.500 ve 7.000 rakamlarına ek olarak asgari ücret için bir rakam daha verildi. Perde arkasında konuşulan rakam ise 9 bin 900 lira oldu.

Dolar pazartesi bu kadar olacak! Analistler peş peşe açıkladı! Hemen bakmayan, bin pişman!
Altın yıl sonunda o rakamı görecek! Analistler seri bir şekilde açıkladı! Bunu duyan kuyumcuya koşuyor!
Altın 2 gün sonra bu kadar olacak! Analistler az önce açıkladı! Şimdi hemen bakın, sonra pişman olmayın!