04 / 07 / 2024

Asgari ücret alanlara kötü haber. Flaş gelişme resmen duyuruldu. Duyanlar karalar bağladı

Asgari ücret alanlara kötü haber. Flaş gelişme resmen duyuruldu. Duyanlar karalar bağladı

Asgari ücrette geçtiğimiz seneden bu yana uygulanan ocak ve ağustos aylarında çift zam olayı gelecek sene ortadan kalkıyor. Artık asgari ücretli vatandaş senede bir kere zam alacak.



Enflasyonun artmasıyla birlikte vatandaşları enflasyonun altında ezdirmek istemeyen hükümet, asgari ücrete yılda iki kez zam yapma kararı almıştı. Ancak bu karar hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. 

ARTIK İKİ KERE ZAM YAPILMAYACAK

Yeni Şafak'tan Uğur Duyan'ın haberine göre bu kapsamda asgari ücrete yılda iki kez yapılan zamlar teke düşürülecek. İddiaya göre, ekonomi kurmayları bu değişiklikle, yıl içerisinde asgari ücrette iki kez sağlanan artışın oluşturduğu enflasyonist etkiyi kırmayı amaçlıyor.

HEDEF ENFLASYONLA MÜCADELE ETMEK 

Duyan, haberde konu ile ilgili olarak şu ifadeleri kullandı:

"Bu durumun tersine döndürülmesi ve enflasyonla mücadelenin sekteye uğramaması için yılda tek zammın faydalı olacağı düşüncesi hakim. Sürecin sağlıklı işlemesi açısından bu adımın atılmasının gerekli olduğunu da belirten kurmaylar, tüm ücretlerin artışı körükleyen asgari ücret zammının yılın ikinci yarısından sonra enflasyonda sağlanacak düşüşün önünü kesmemesi için tek zam seçeneğine sıcak bakıyor. Bu adımın aynı zamanda piyasadaki ürün ve hizmetlere sürekli zam geleceği endişesi anlamına da gelen beklenti enflasyonunu da ortadan kaldırması öngörülüyor."
 


Geri Dön