30 / 04 / 2024

Asgari ücret artacak! Gözler diğer kalemlere dönecek

Asgari ücret artacak! Gözler diğer kalemlere dönecek

Asgari ücretin netleşmesinin ardından çalışma hayatında birçok parametre de yeniden hesaplanacak. Çalışanların ücretlerindeki prime esas kazanç gibi kalemler asgari ücrete göre artış olacak. Sosyal yardım alanların aylıkları da yeni asgari ücretle artacak.



Milyonlarca çalışan asgari ücret sürecini yakından takip etmekte. Ancak, bu süreç sadece asgari ücretlileri değil neredeyse bütün çalışanları yakından ilgilendiriyor.

Çünkü asgari ücretteki artış, diğer çalışanların ücret artışları için de belirleyici durumda. 

Asgari ücretin netleşmesiyle ücretlerdeki birçok kalem de etkilenecek.

Sosyal Güvenlik Başuzmanı İsa Karakaş, asgari ücretin aynı zamanda memurların, sözleşmelilerin ve yüksek ücretlilerin maaşlarında da artışa neden olacağını söyledi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön