28 / 04 / 2024

Asgari ücret tek tek hesaplandı! İşçinin eline geçecek rakam belli oldu!

Asgari ücret tek tek hesaplandı! İşçinin eline geçecek rakam belli oldu!

Asgari ücret zammı için gözler7 Aralık'taki toplantıya çevrildi. Bu süreçte beklentiler de netleşmeye başladı. Merkez Bankası'nın enflasyon tahminine göre 2023 yılında asgari ücrete yapılacak zam oranının yüzde 30 ile yüzde 50 arasında olması bekleniyor. Bu zam oranlarına göre net asgari ücret tek t



Milyonlarca kişinin heyecanla beklediği asgari ücret zammı için gözler 7 Aralık'ta yapılacak kritik toplantıya çevrildi. Yüksek enflasyon ile birlikte artan hayat pahalılığında bi nebze de olsa nefes almak isteyen milyonların beklentileri her geçen gün artarken, yeni asgari ücret için 6 bin 500 liradan 10 bin liraya kadar pek çok rakam kulislerde konuşuluyor. 7 Aralık’taki kritik toplantı öncesi tarafların beklentileriyle ilgili açıklamalar gelmeye devam  ediyor.

İŞÇİ VE İŞVERENİN ASGARİ ÜCRET BEKLENTİSİ FARKLI

2022 yılının Ocak ayında yüzde 50, Temmuz'da yüzde 30 olmak üzere iki kez zamlanan asgari ücret için gözler toplantıların yapılacağı Aralık ayında. Kritik toplantı öncesi işveren tarafından asgari ücret için 7-8 bin lira önerisi gelirken, işçilerin bir kısmı 8 bin liralık rakamın uygun olduğunu düşünüyor.

Asgari ücret tek tek hesaplandı! İşçinin eline geçecek rakam belli oldu!

İşçilerin bir kısmı da konuşulan bu rakamların yetersiz olduğu görüşünde.

DENGELİ BİR ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLMALI?

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol "Dengeli bir asgari ücret için çalışmaya gayret göstereceğiz" şeklinde konuşurken, ÖZ İplik Sendikası Genel Başkanı Rafi Ay "Mevcut durumda en çok ezilen malesef emekçiler oldu. İşverenlerin bu durumu daha da gözeteceğini ve daha da pozitif yaklaşacaklarına inanıyorum." İfadelerini kullandı.

ASGARİ ÜCRET BEKLENTİLERİ 7 BİN 150 LİRA İLE 8 BİN 250 LİRA ARASINDA DEĞİŞİYOR

Kamuoyunda genel beklenti asgari ücretin 7 bin 150 lira ile 8 bin 250 lira arasında olması yönünde.


Geri Dön