Ekonomi

Asgari ücret zammında son dakika! Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak?

Milyonlarca kişi tarafından beklenen asgari ücret zammında beklenen gün geldi. Peki asgari ücret Temmuz 2022 ne zaman açıklanacak? Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı'nda milyonlarca kişinin merakla beklediği 2022 asgari ücrete ara zam ile ilgili önemli açıklamalar yaptı

Milyonlarca kişi tarafından beklenen asgari ücret zammında beklenen gün geldi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Asgari Ücret Tespit Komisyonu Toplantısı'nda milyonlarca kişinin merakla beklediği 2022 asgari ücrete ara zam ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Bakan Vedat Bilgin, milyonlarca kişi tarafından beklenen "Asgari ücret Temmuz 2022 ne zaman açıklanacak? Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak?" sorularına cevap niteliğinde bir mesaj vererek, "Komisyon çalışmalarının bugün sonuçlanacağını umuyorum" dedi.

Peki asgari ücret Temmuz 2022 ne zaman açıklanacak? Asgari ücret Temmuz zammı bugün mü açıklanacak? Asgari ücret ne kadar olacak? İşte detaylar...

VEDAT BİLGİN'DEN ASGARİ ÜCRET ZAMMI AÇIKLAMASI

Sabah gazetesinden Hazal Ateş'in açıklamasına göre, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin yaptığı açıklamada bugün komisyon çalışmalarını başlatacaklarını söyleyerek, "Türkiye, geçtiğimiz Aralık ayı sonunda asgari ücret sözleşmesine imza attı. Bütün toplum asgari ücretli olsun olmasın, Türkiye'nin orta sınıfları da memnun olmuştu." dedi.

Asgari ücretin yalnızca asgari ücretliler ile sınırlı olmadığını ve toplumsal etkileri olan bir ücret birimi olduğunu söyleyen Bakan Vedat Bilgin, "Asgari ücretin dışındaki ücretler de artmalı. Çalışanları enflasyon karşısında korumak görevimizdir." dedi.


TİSK VE TÜRK-İŞ'TEN ASGARİ ÜCRET MESAJI

TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol, asgari ücret ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, dengeli bir rakamda anlaşacaklarını ümit ettiklerini söyleyerek, ara zam ihtiyacında mutabık olduklarını söyledi.

Türk İş Başkanı Ergün Atalay ise gündemden düşmeyen asgari ücret zammıyla ilgili olarak uzun yıllar sonra ilk defa asgari ücretle ilgili bir toplantı yaptıklarını söyleyerek, "Temennim oluşan enflasyon çerçevesinde kamuoyunu, asgari ücretliye nefes aldıracak bir düzenleme olur diye arzu ediyorum." dedi.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI NE KADAR OLACAK? ASGARİ ÜCRET TEMMUZ 2022 ZAM FORMÜLÜ

İşçi, işveren ve hükümetten toplamda 5'er temsilci olmak üzere 15 kişinin yer aldığı komisyon, 2022 yılının 2. altı ayında asgari ücrete yapılacak artış için toplandı. Söz konusu toplantıya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile TİSK Başkanı Özgür Burak Akkol katıldı.

Milyonlarca kişi tarafından beklenen asgari ücret ara zammında 6 aylık enflasyon oranında zam, yıllık enflasyon farkının yansıtılması, işveren prim yükünün hafifletilmesi gibi formülleri masaya yatırıldı. Milyonların beklediği asgari ücretin bugün açıklanması bekleniyor. 

ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLACAK?

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, beş aylık enflasyon yüzde 35.64 şeklinde gerçekleşirken, Merkez Bankası'nın haziran ayı piyasa katılımcıları anketine göre 6 aylık enflasyon beklentisi yüzde 40.75 şeklinde oldu. Eğer asgari ücret 6 aylık enflasyon beklentisine göre hesaplanırsa net asgari ücret 5 bin 986,66 kuruş, kesintiler toplamı da bin 56 lirayı buluyor.

SSK ve BAĞ-KUR emekli maaşında son dakika! En düşük emekli maaşı ne kadar? Duyan inanamadı! Hemen bu tabloya bakın!

Asgari ücret için anlaşma sağlandı. AK Partili isim açıkladı

Asgari ücrete 2. zamda devletten ilk resmi adım