Ekonomi

Asgari ücret zammında son dakika sürprizi geldi! Ay bitmeden masadaki zam oranı açıklandı! Bu rakamı duyan inanamadı!

Yeni yıla girilmesiyle birlikte milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete büyük bir zam yapılmıştı. Ancak üst üste gelen zamlar, asgari ücreti de eritti. Peki asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar...Fakat üst üste gelen zamlar, asgari ücreti de eritti

2022'ye girilmesiyle beraber milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücrete büyük bir zam yapılmıştı. Fakat üst üste gelen zamlar, asgari ücreti de eritti.

Milyonlarca asgari ücretli, Temmuz ayında emekli maaşları ile birlikte asgari ücrete de zam yapılmasını bekliyor.

Peki asgari ücrete zam yapılacak mı? Asgari ücrete ne kadar zam yapılacak? İşte detaylar...

Kamupersonelinin aktardığına göre, son zamanlarda sık sık gündeme gelen asgari ücret zammı hakkında Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti taraflarından çeşitli açıklamalar gelmişti. Konu ile ilgili son dakika açıklamaları ücretlerde iyileştirme yapılacağı ve vatandaşların enflasyona ezdirilmeyeceği şeklindeydi. Böylece asgari ücrete de zam sinyali verilmiş oldu.

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM YAPILACAK?

Üst üste gelen zamlar sonrasında asgari ücrette herhangi bir artış olup olmayacağı merak ediliyor ve araştırılıyor. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada vatandaşları enflasyona ezdirmeyeceklerini söylemişti. 

Geçen sene Ocak ayında rekor bir seviyede artış yaşanmıştı ve asgari ücret brüt 5.004 liraya net 4.254 liraya yükseltilmişti. Hükümet ise enflasyon karşısında asgari ücret zammı için yeşil ışık yakarak, Temmuz zammı için iki formülün masada olduğunu paylaştı.  Böylece de enflasyon farkı ve prim formülü gündeme gelmiş oldu.

ASGARİ ÜCRET İÇİN 5.940 TL SÜRPRİZİ 

Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, asgari ücret bu sene için yüzde 50,5 oranında artmış ve brüt olarak 3.577,50 TL’den 5.004 liraya çıkmıştı. Yine konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, işvereni rahatlatan bir gelişme yaşanmış ve asgari ücret üzerinde gelir ve damga vergisi kaldırılmıştı. Temmuz ayı için alınan karara göre SGK ve işsizlik sigortası priminin devam tarafından Aralık ayına kadar karşılanması gündeme gelebilir. Eğer böyle olursa da asgari ücret net asgari ücret olarak 5.004 lira şeklinde olabilir.

Memur ve emekli kesimi Temmuz'da enflasyon farkına göre zam alacak. Söz konusu bu durum bu defa asgari ücretle çalışanlar için gündeme geldi. Mevcut durumda net asgari ücret 4.253,40 lira şeklinde  uygulanıyor. Eğer beklenen yüzde 39,67 oranında 6 aylık enflasyon oranı gerçekleşir ve bu oranda asgari ücrete de zam  gelirse net asgari ücretin 5.940 lira olacağı belirtiliyor.

Asgari ücrette sürpriz dolar etkisi! Dövizdeki artış maaşlara yansıdı

Asgari ücret zammıyla ilgili yeni açıklama!

Asgari ücret ile ilgili son dakika açıklaması geldi! Temmuz zammı gelecek mi? İşte flaş asgari ücret açıklaması!