Ekonomi

Asgari ücrete 3. zam sinyaliyle yer yerinden oynadı! Asgari ücretliler her şeyi bırakın acilen bu habere bakın!

Asgari ücrete 3. zam gelip gelmeyeceği pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki asgari ücrete 3. zam gelecek mi? Asgari ücretliler her şeyi bırakın bu habere bakın... Sene sonuna kadar yaşanacak yükselişle beraber asgari ücrete yeniden zam da gündeme gelecek

Merakla beklenen Ağustos ayı enflasyon rakamlarına göre Temmuz ayında yapılan asgari ücret zammı sonrası enflasyon yüzde 1,5 oranında artmıştı. Sene sonuna kadar yaşanacak yükselişle beraber asgari ücrete yeniden zam da gündeme gelecek.

Yine diğer bir taraftan Temmuz ayında zam yapıldığı için asgari ücrete Aralık ayında zam yapılması zorunluluğu yok. Fakat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan gelen açıklama asgari ücrete Aralık ayında zam sinyali şeklinde yorumlandı. 

Peki asgari ücrete 3. zam gelecek mi? Asgari ücretliler her şeyi bırakın bu habere bakın... 

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN ASGARİ ÜCRETE ZAM SİNYALİ

Habertürk'te yer alan habere göre, merakla beklenen kabine toplantısından sonra önemli açıklamalar yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla ele alarak, hakkaniyet ilkesine dayalı olarak tabanını genişletmeye kadar pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceklerini söyledi.

Yine verilen bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücretle ilgili önemli bir açıklama yapmış ve Asgari ücreti net 5 bin 500 olarak düzenlediklerini söylemişti. Yaptığı açıklamada "Vatandaşımızı enflasyona ezdirmeyeceğiz. Bunun için insanlarımızdan sabır bekliyorum." diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Yılbaşında inşallah bu tabloyu yine değerlendirecek gerekeni yine yapacağız." demişti.

GÜNCEL ASGARİ ÜCRET NE KADAR OLDU? 

Açıklanan resmi rakamlara göre, 1 Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6471 Türk Lirası, net 5500,35 Lirası şeklinde belirlendi.

EYT'de resmen deprem! Milyonların beklediği EYT için tarih belli oldu! Bu flaş açıklamaya bakmadan geçen çok üzülür!

Evde bakım maaşı yatırıldı mı Eylül 2022? Evde bakım maaşı kaç TL ödenecek ve ne zaman yatacak? Bu tarihe hemen bakın!

Altında kıyamet koptu! 1 gram bile altını olanlar bile inanamadı! Hemen 13 Eylül 2022 altın fiyatlarına bakın!