Ekonomi

Dolarda yer yerinden oynadı, 16,40 TL'yi aştı! Dolar nereye gidiyor? İslam Memiş'ten şok eden açıklama!

Milyonlarca kişi dolar kurunda yaşanan artışı yakından izliyor. Dolar/TL'de yer yerinden oynadı, uzman isim İslam Memiş konuyla ilgili son dakika açıklamasında bulundu. İşte ayrıntılar... Gram altın ve dolar/TL kuru yukarı yönlü ataklarını sürdürüyor

Milyonlarca kişi dolar kurunda yaşanan artışı yakından izliyor. Gram altın ve dolar/TL kuru yukarı yönlü ataklarını sürdürüyor. Dolar kritik direnç seviyesi 16,40 TL bandını kırarken gram altın küresel altın fiyatları ve kur desteğiyle 975 seviyelerini gördü. 

Milyonlarca kişi doların geleceğini merak ediyor ve 'Dolar düşecek mi?, Dolar ne kadar yükselecek?' gibi soruların yanıtlarını ve uzman isimlerin açıklamalarını araştırıyor. 

Ünlü ekonomist İslam Memiş, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faiz kararından önce yatırımcılara korku ve panikle alım-satım yapmaması konusunda uyarılarda bulundu. 

Peki İslam Memiş dolar ile ilgili neler dedi? Dolar yükselecek mi? İşte milyonlarca kişinin merak ettiği o soruların yanıtları... 

DOLAR/TL KIRMIZI ÇİZGİDE 

İslam Memiş hafta boyunca süren dolar/TL artışına ve altının yukarı yönlü hareketlerine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Piyasalarda yaşanan yukarı yönlü hareketlerden dolayı TL’de kalmış, uyarıları dikkate almamış, yükseliş trendi sürer ve daha çok çıkar umuduyla bekleyen arkadaşlara uyarılarım olacak. Özellikle küresel ve yurt içi piyasalarda yaşanacak gelişmeleri aktaracağım."

Dolar/TL kurunun 16,35 seviyesinden işlem gördüğüne dikkat çeken İslam Memiş, "Şimdi gelelim 1 Mayıs itibariyle başlayan yükseliş trendine ve altın dolar/TL için belirlediğimiz; Mayıs-Haziran Temmuz aylarını beklemeli yol haritasına" dedi ve şunları kaydetti: 

"Bu yükselişler sürüyor. Dolar/TL kurunda yaşanan yükselişleri daha önce de belirtmiştim. Dolar fiyatında kırmızı çizgimiz 16,40 seviyesi. Ancak 16,40 seviyesi geldiği zaman iç siyasete yönelik gelişmelere odaklanacağımızı belirtmiştim."

Doların uluslararası piyasalarda değer kaybettiğinin altını çizen Memiş, 105 kapısında 101 seviyelerine gelen bir dolar endeksinin görüldüğünü aktardı. İslam Memiş, konuyla ilgli açıklamasını "Özellikle bu hafta dolar varlıklarında yani doların küresel piyasalardaki değerinde - dolar/TL kurunda değil- bir gerileme olacağını ve altın başta olmak üzere emtia fiyatlarında yükseliş geleceğini belirtmiştim. Haziran ayı boyunca bu yol haritasının geçerli olacağını ifade ettim" diyerek sürdürdü. 

Peki dolar almak için doğru zaman mı? Dolar olanlar ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

İslam Memiş, 'Şimdi 16-17 TL’den dolar alınır mı?' sorusuna ise şu yanıtı verdi: 

"Nisan ve mayıs ayının ilk 2 haftasında üzerine basa basa şunu söyledim. Dolar/TL kuru 14,70 seviyesinde, 16,40 seviyelerine kadar yükselecek diye uyardım. Buna rağmen o zamanlar 14,70 seviyesinde dolar almam diyorum. Bunun karşısında Euro/dolar paritesi çok düştü, sterlin/dolar paritesi diplerde benim param olsa bunları alırım diye uyardım. Dolardan daha fazla kazandırır diye altını çizdim. Nisan ayında çok güzel fırsatlar gördük. Hem paritede hem TL kurunda düşüşler vardı."

 

ŞİMDİ DOLAR ALMAK MANTIKLI MI? 

TGRT Haber'in aktardığına göre; "Ben olsaydım bu seviyelerden dolar alırken kendimi frenlerdim" ifadelerini kullanan İslam Memiş, "Önce TCMB faiz kararının geçmesini beklerdim. Soğukkanlı bir şekilde bekleyerek önümü görmeye çalışırım. Ancak şunu da unutmamak gerekir. Orta ve uzun vadede ABD doları küresel piyasalarda değerlenecek. Fed faiz artırımları doların bütün dünya ülkelerinde değerinin artacağına işaret ediyor. Ancak TL çarpanına baktığımız zaman iş değişiyor. Bizde kırmızı çizgi 16,40 seviyesi" açıklamasında bulundu. 

İslam Memiş, yurt içinde dolar kurunun 16,40 seviyesini aşmayacağına dikkat çekti ve yeniden 16 lira seviyesinin altına düşeceğini belirtti. 

Herkes eteğindeki altını, doları euroyu ve gümüşü döksün! Bakın kazanan kim oluyor!

Emekliye ikramiye öncesi nakit müjdesi! Başvuran emekliye hemen 2.500 TL verilecek! E-devletten şimdi başvurabilirsiniz!

LPG'ye zam geliyor! Dikkat, bu geceden itibaren! 25 Mayıs 2022 Petrol Ofisi, BP, Shell, Total ve Opet fiyat listesi...