28 / 04 / 2024

Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusuna net yanıt geldi! SGK Uzmanı 'Yüzde yüz' diyerek tahminini yineledi!

Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusuna net yanıt geldi! SGK Uzmanı 'Yüzde yüz' diyerek tahminini yineledi!

Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusunun yanıtı milyonlarca çalışanın gündeminde yer alıyor. Peki asgari ücrete zam gelecek mi? İşte SGK Uzmanı İsmail Sevinç'in konu ile ilgili açıklaması...



Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusunun yanıtı milyonlarca çalışanın gündeminde yer alırken SGK uzmanları, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ın 2024'te tek zam yapılacağını duyurduğu asgari ücrete temmuz ayında ara zam uygulanacağını öne sürdü. Peki asgari ücrete ne kadar ara zam gelecek? İşte merak edilen o sorunun yanıtları...

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan geçtiğimiz yıl yaptığı açıklamada 2024'te asgari ücrete tek zam yapılacağını duyurmuştu. Fakat  pek çok kalemde yaşanan fiyat artışları ve emekli vatandaşlara seyyanen zam iddialarından sonra asgari ücrete ara zam söylentileri de geldi.

Konu ile ilgili olarak verilen detaylara göre milyonlarca çalışanı yakından ilgilendiren asgari ücret ile ilgili olarak SGK Uzmanı İsmail Sevinç'ten bir son dakika iddiası geldi. SGK Uzmanı Sevinç, Sözcü TV'de yaptığı açıklamada, asgari ücrete bu yılın Temmuz ayında yüzde zam beklediğini dile getirdi. Sevinç konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada prim artışlarının devlet ödemeleri için gerekli olduğunu savundu.

Asgari ücrete ara zam gelecek mi sorusuna net yanıt geldi! SGK Uzmanı Yüzde yüz diyerek tahminini yineledi!

SGK Uzmanı Sevinç, milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren asgari ücrete temmuz ayında "Yüzde yüz zam geleceğini" düşündüğünü belirtti.

İsmail Sevinç, açıklamasında şunları dile getirdi: "Bu konuya birkaç yerden bakalım. Bir; asgari ücret 17 bin Türk Lirası, bu yılın Temmuz ayına geldiğimiz zaman yüzde 20-25 enflasyonla girecek. Bir de şu var yüzde 20-25 6 aylık bir TÜFE olduğu zaman tarihinde hiçbir zaman tek zamla götürülmemiş. İstatistik var ya. Asgari ücrete artış demek, devletin kasasına da para girmesi demek. Çünkü prim topluyor. Eğer onu artırmazsa emekliye de standart vereceğini de vermekte zorlanır.

Şöyle düşünün siz emekli maaşını yüzde 25 oranında artırıyorsunuz fakat asgari ücrete hiçbir şey yapmıyorsunuz. O zaman prim toplayamazsınız. Orada da yüzde 25 yapmazsanız bir anda 300-400 milyardan mahrum kalacaksınız. Bunu ister misiniz? Zaten zorlanıyorsunuz. Yalnızca iyileştirme değil bir yandan işleri yürütmek için de gerekli. Bence yüzde yüz. 2 aylık enflasyonun yüzde 10'ları geçtiği bir ortamda asgari ücretin Temmuz ayına götürmesi bile kolay değil.

Gündemden düşmeyen emekli maaş artışları devreye gireceği için de normal artışları diyorum, rutin artışlar onun da bir yerden artırıp finanse edecek, edilmesi gerekli. Asgari ücret prim artışını kullanılacak. Asgari ücret tek olmaz, olmayacağı da belliydi" 

SGK Uzmanı İsmail Sevinç açıklamasında bu yılın temmuz ayında asgari ücrete ara zam beklediğini bir defa daha yineledi.

Bankalardan cazip mevduat kampanyaları!

Opel, Mart 2024 kampanyasını az önce açıkladı! Yastık altında 397 bin 950 TL'si olana sıfır araba müjdesi! 

81 ilde yaşayan herkesi yakından ilgilendiriyor! 18-29 yaş arasına 9 ay boyunca ödeme yapılacak! 


Geri Dön