02 / 05 / 2024

Asgari ücrete ek zamla ilgili kulis bilgisi şaşırttı! Yeni hesapla 6 bin 500 lirayı aşacak iddiası

Asgari ücrete ek zamla ilgili kulis bilgisi şaşırttı! Yeni hesapla 6 bin 500 lirayı aşacak iddiası

Asgari ücrete ek zam çalışmasıyla ilgili kulislerde konuşulan bilgiler sızmaya başladı. Son olarak Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'la asgari ücrete ek zam için sürpriz bir görüşme yapmıştı. Maaşların ek zamla ciddi şekilde artacağı bilgisi konuşuluyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari ücrete ek zamla ilgili dile getirdiği, temmuz ayındaki enflasyon farkı artışlarıyla ücretliler rahatlatılacak, yılbaşında tüm çalışanların durumları gözden geçirilerek, herkesin hakkını alması sağlanacak, sosyal yardım şemşiyesi genişleterek hiçbir vatandaş enflasyona ezdirilmeyecek açıklamaları sonrası maaşlar yeniden hesaplandı.

Asgari ücret Temmuz zammı için 'Enflasyon farkı' ve 'Prim' formülü gündeme geldi. Ocak 2022'de asgari ücret yüzde 50,5 artışla brüt 3.577,50'den 5.004 TL'ye yükseldi.

Burada işçinin yanında işvereninde elini rahatlatan bir gelişme yaşanmış, asgari ücret üzerinden damga ve gelir vergisi kaldırılmıştı.

ASGARİ ÜCRET OCAK 2022 NET HESABI (TL/AY)

ASGARİ ÜCRET: 5.004,00

SGK PRİMİ YÜZDE 14 700,56

İŞSİZLİK SİG. PRİMİ YÜZDE 1 50,04

KESİNTİLER TOPLAMI 750,60

NET ASGARİ ÜCRET 4.253,40

Temmuz zammı ile beraber 6 ay için benzer bir formül uygulanabilir. Buna göre asgari ücret üzerindeki SGK ve işsizlik sigortası priminin Aralık ayındaki 'Asgari Ücret Tespit Komisyonu' toplantısına kadar devlet tarafından karşılanması gündeme gelebilir. Bu durumda brüt asgari ücret net asgari ücrete dönüşerek 5.004 TL olarak uygulanabilir.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön