29 / 04 / 2024

Asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz ara zammında son durum!

Asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz ara zammında son durum!

TÜİK’in enflasyon verilerini açıklamasının ardından emekli ve memurun Temmuz’da yüzde 15 zam alması kesinleşirken, milyonlarca çalışan asgari ücrete zam gelecek mi? diye soruyor. Merkez Bankası’nın  asgari ücrete zam mektubunun ardından gözler şimdi hükümete çevrildi.



Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından paylaşılan verilere göre, mart ayında enflasyon aylık bazda yüzde 3,16 olarak açıklandı. Buna göre; SGK ve Bağ-Kur emeklileri ocak ayı için yüzde 6,70, şubat ayı için yüzde 4,53 ve mart ayı için 3,16 enflasyon farkını şimdiden hak etmiş oldu.Böylece mart ayı itibarıyla memur ve emeklilerin alacağı zam şimdiden yüzde 15,05 olarak belirlendi.

Verilerin açıklanmasının ardından milyonlarca çalışan Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi? diye araştırmaya başladı. Açıklanan rakamlara göre şu anda açlık sınırı 16 bin 793 TL, asgari ücret ise 17 bin 2 TL. Bu nedenle asgari ücretle çalışanlar da Temmuz ayında ikinci zam beklentilerini açıkladı.

Asgari ücrete Temmuz ara zam talebi tartışılırken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tarafından hükümete bir mektup gönderildi. 2023 yılı enflasyon hedefi tutmadığı için kanun gereği gönderilen mektupta, Temmuz 2024'te asgari ücret artışı olmayacağı netleşti. Ancak henüz hükümet tarafından asgari ücret  Temmuz ayı zammıyla ilgili net bir açıklama yapılmadı.

BEDELİ ÇALIŞAN ÖDEYECEK!

Borsa Temel Analisti Tardu Barlas, twitter.com/taaardu X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Merkez Bankası hükümete yazdığı mektupta enflasyonla mücadele için asgari ücretin senede bir defa güncellenmesi gerektiğini belirtti. Yorumum: Haziranda temmuzda asgari ücret zammı olmayacak, olması gereken de bu, yeni zam yeni enflasyon demektir. Maalesef ki, zamanında yapılan hataların bedelini yine çalışan ödeyecek” dedi. Tardu Barlas’ın paylaşımına vatandaştan yorum yağdı. Vatandaşlar “Zam yoksa memura da yapılmasın” dedi.

MEMURA DA ZAM YAPILMASIN

Emekli maaşları bayramdan önce yatacak mı? Emekli maaşı ne zaman verilecek? Nisan 2024 maaşını bekleyenler hemen bakın

İş Bankası emekli promosyonu ne kadar Nisan 2024 ?İş Bankası emekli promosyon paketi yenilendi! Emekliler hemen bakın!

Konut kredi faizlerine Nisan 2024 güncellemesi! 1 milyon TL'nin aylık taksiti ne kadar oldu?


Geri Dön