Ekonomi

Asgari ücretle ilgili flaş gelişme! Rakamı duyanlar küçük dillerini yutuyor

Asgari ücretle ilgili flaş bir zam iddiası ortaya atıldı. İddiaya göre asgari ücretin ocak ayında gelmesi beklenen rakam açıklandı. İşte o rakam... Ancak vatandaşlar bu zamların kendilerine yetmediklerini belirterek ocak ayında gerçekleştirilmesi beklenen muhtemel zammı beklemeye başladı

Türkiye'de geçtiğimiz aylar içerisinde asgari ücrete 2 kez zam yapıldı. Ancak vatandaşlar bu zamların kendilerine yetmediklerini belirterek ocak ayında gerçekleştirilmesi beklenen muhtemel zammı beklemeye başladı. 

Daha önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan asgari ücret hakkında açıklamalarında bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında tedbirlerin adım adım hayata geçirileceğini aktarırken borçların silinmesine ilişkin de yol haritasını ifade etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarında bu süreçte refah kaybı yaşayan dar ve orta gelir grubuna yönelik destekleyici çalışmaları arttırarak devam ettireceklerini paylaşarak asgari ücretten emekli ve memur maaşlarını yükseltmeye, sosyal yardım programlarını yeni bir anlayışla ele alarak, hakkaniyet ilkesine dayalı olarak tabanını genişletmeye kadar pek çok tedbiri adım adım hayata geçireceklerini vurguladı.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Kaya ise maaş zamları hakkında açıklamalarda bulundu. Kaya açıklamalarında geçtiğimiz günlerde yapılan açıklamada açlık sınırı 6680 lira civarında olduğu ifade ederek 2023 yılında asgari ücretin 7.500 liraya yaklaşabileceğini vurguladı. 5.500 lira olan asgari ücrette yüzde 10-20 artış geldiğinde 7 bin lira seviyelerine yaklaşmış olacağını belirten Kaya hükümetin asgari ücreti enflasyon seviyelerinin üzerinde bir artışla 7 bin liranın, açlık sınırının üzerine çıkarmasının söz konusu olacağını aktardı.

7 BİN 500 TL OLABİLİR

Bu konuda Özgür Kaya’nın açıklamaları şöyle oldu:

“Asgari Ücret hesaplamasında pek çok formül var. Gerçekleşecek olan formül, Aralık ayı enflasyon oranının açıklanmasıyla belli olacak, formülün de tabanını oluşturmuş olacak. Enflasyonun 6 aylık döneme ilişkin farkını koruduğunu görüyoruz. Hükümetten farklı adımlar gelirse enflasyonun aşağı doğru inmesi söz konusu olabilecek. Yüzde 15-20 arasında enflasyon farkının oluşacağı, memur, işçi ve emeklilerin farkları olacak. Memur ve memur emeklilerinin 2023 yılının birinci 6 aylık döneminde yüzde 8’lik toplu sözleşmeden gelecek olan zamları belli. Bunun üzerine enflasyon farkı da üzerine eklenecek.”

Ayçiçek taban fiyatında şok! Çiftçiler şimdi bakın! Ayçiçek kaç liradan satılıyor? 12 Eylül 2022 fiyat listesi...

Her şey dahil düğün paketlerinde yılın indirimi! Anında yüzde 10 indirimle İstikbal 12 Eylül 2022 fiyat listesi…

Büyükşehir Belediyesi Konya'da 24 ay taksitle arsa satıyor! Arsa almak isteyenlere büyük fırsat!