05 / 07 / 2024

Asgari ücretliye ve emekliye yeni zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu!

Asgari ücretliye ve emekliye yeni zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu!

Asgari ücretlinin ve emeklinin yeni zam beklentisi devam ederken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tartışmalara son noktayı koydu. Peki asgari ücretliye ve emekliye yeni zam var mı? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen o sorunun yanıtı...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kazakistan ziyareti dönüşünde basın mensuplarının sorularını yanıtladı. 

Haber Global'de yer alan habere göre Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan 2024 yılı haziran ayı enflasyonuyla beraber  milyonlarca kişi tarafından adeta merakla beklenen emekli ve memur zamları da belli oldu. Açıklanan rakamlara göre kamu görevlileri ile memur emeklilerinin aylık ve ücretlerinde bu aydan geçerli olacak şekilde toplamda yüzde 19,31, SSK ve Bağ-Kur emekli aylıklarında da yüzde 24,73 artış sağlandı. 2024 yılı Haziran ayı enflasyonu beklentilerin altında gerçekleşirken bir senenin en düşük aylık enflasyonu da kaydedildi. Memur ve emekli maaş zamları belli olurken gündemdeki başlıklardan bir tanesi de asgari ücrete ara zamdı. Peş peşe gelen zamlarla geçim sıkıntısı her geçen gün artan asgari ücretli Temmuz zammını beklerken Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da tartışmalara son noktayı koydu. 

Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi? Emekliye yeni zam gelecek mi? Asgari ücrete Temmuz zammı yapılacak mı? İşte milyonlarca kişi tarafından merak edilen  ve araştırılan soruların yanıtları...

Asgari ücretliye ve emekliye yeni zam var mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan son noktayı koydu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a haziran ayı enflasyon rakamlarıyla birlikte "Temmuz ve Ağustos ayı enflasyon rakamlarına göre para politikasında yeni adım atılabilir mi" sorusu soruldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "En büyük sorunumuz hayat pahalılığı. En adaletsiz vergi enflasyon. O sebeple dar gelirli vatandaşlarımıza, asgari ücretlimize, emeklilerimize yapacağımız en büyük iyilik popülizm yapmadan enflasyonu kalıcı bir biçimde yeniden tek haneye düşürmek. Vatandaşlarımızın kalıcı olarak refah seviyesini yükseltmek" ifadeleri ile son dönemlerdeki emekliye ve asgari ücrete yeni zam tartışmalarına da son noktayı koydu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasında ayrıca "İnşallah son çeyreğe girerken bu işi çözüme kavuşturmuş olarak Allah’ın izniyle gireceğiz." ifadelerini de kullandı.

Özgür Karabat'tan asgari ücret çıkışı: Asgari ücretliler 191 maaşla sadece 1 ev alabiliyor!

Kira artışında sular durulmuyor! Şimdi de tavan zam oranının revize edilmesi isteniyor!

9 Temmuz BİM kataloğu! Yağlı Tost Peyniri 1500 gr 249 TL, Tereyağı 1 Kg 289 TL, Sek Yarım Yağlı Yoğurt 5 Kg 149 TL!


Geri Dön