Ekonomi

Asgari ücrette son dakika! 1 Ocak 2023'de asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücret zammı ne kadar, kaç lira olacak? sorusunun cevabı araştırılan konular arasında yer alıyor. Peki, Asgari ücret zammı ne kadar, kaç lira oldu? 2022 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? 9-10 bin lira iddiası...Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2023 asgari ücret zammı ile ilgili "Önümüzdeki aralıkta da emekçilerimizi sevindirecek haberler vereceğiz

Asgari ücret zammı ne kadar, kaç lira olacak? 2022 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? sorularının yanıtları en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin 2023 asgari ücret zammı ile ilgili "Önümüzdeki aralıkta da emekçilerimizi sevindirecek haberler vereceğiz." şeklinde konuşarak beklentileri yükseltti. Peki, Asgari ücret zammı ne kadar, kaç lira olacak? 2022 Asgari Ücret Tespit Komisyonu ne zaman toplanacak? 9-10 bin TL iddiası...

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN "ZAM" AÇIKLAMASI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Altındağ Kültür Sarayı'nda düzenlenen "AK Parti Kadın Kolları Kuruluştan Bugüne MKYK ve İl Başkanları ile Toplantı" programında önemli açıklamalar yaptı.

A Haber'de yer alan habere göre; Cumhurbaşkanı Erdoğan asgari zammıyla alakalı olarak şu ifadeleri kullandı:

"Küresel ekonomik krizin ülkemize olan etkileri sebebiyle sıkıntı yaşayan her kesimi rahatlatacak adımları attık, atmayı da sürdüreceğiz. Asgari ücret, memur ve emekli maaşına kadar tüm kısımların gelirlerini ciddi şekilde yılbaşından itibaren tekrar yükselterek enflasyonun refah kaybını aşama aşama gidermekte kararlıyız."

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin Ankara'da HAK-İş Konfederasyonu'nu ziyaret etti.

Bakan Bilgin ziyaretin ardından gazetecilerin gündeme ile ilgili sorularını cevapladı.

ASGARİ ÜCRETTE ARTIŞ NE OLACAK?

Bilgin, "Asgari ücrette artış ne olacak?" sorusunu yanıtladı. Bakan Bilgin, "Aralık ayında çıkan tabloya göre bir değerlendirme yapacağız" dedi.

Asgari Ücrete 2022 senesinde iki kez zam uygulandı. Ocak ayında yapılan yüzde 50'lik zam sonrası Temmuz 2022 tarihinden itibaren geçerli olacak asgari ücret, brüt 6 bin 471 TL, net 5 bin 500,35 TL olarak açıklanmıştı.

Bu şekilde, 2022 Ocak dönemine göre net asgari ücrette yaklaşık yüzde 30'luk bir zam uygulandı. 2022 senesi içerisinde asgari ücrete yapılan zam oranı yapılan son zammın ardından yüzde 80 artış sağlanmış oldu.

AK PARTİ GENEL BAŞKANVEKİLİ NUMAN KURTULMUŞ'TAN ASGARİ ÜCRET AÇIKLAMASI!

Asgari ücret konusunda açıklamalar gerçekleştiren Numan Kurtulmuş, "Bu yılın sonu, önümüzdeki yılın başında bütün bu fiyat artışları göz önünde bulundurularak vatandaşımızın alım gücünü azaltmayacak ve herkesi tatmin edecek, herkesin 'Bu doğru oldu' diyeceği bir sonuç için çalışmalar yapılacak. Herkesi tatmin edecek önemli bir asgari ücret açıklamasının olacağını söyleyebilirim." ifadelerini kullandı.

"Asgari ücrete yapılacak zam yine memur zammıyla benzer orantıda mı olur?" sorusunu yanıtlayan Kurtulmuş, "Geçen sene öyle oldu, bu sene de doğru olan budur. Böyle bir yükseliş her iki tarafta da olur" ifadelerini kullandı.

7 BİN 500 TL OLACAK İDDİALARI!

Yeni yılda asgari ücretin enflasyondaki keskin artışla belirleneceği yönünde bazı iddialar var. Programın orta vadeli hedefi düşünüldüğünde asgari ücrette en az 7 bin 500 lira dikkat çekti.

Vergi uzmanlarına göre; Asgari ücret artışının yüzde 40'ı uygulanacak. Yani bu 5 bin 500 lira olan asgari ücretin 7 bin 500-7 bin 750 liraya çıkacağı anlamına geliyor. Bu maaş da enflasyona bağlı olarak artabilir.

KULİSLERDE FARKLI BİR İDDİA VAR!

7 bin 500 ve 7 bin 70 rakamlarına ek olarak asgari ücretle ilgili bir rakam daha veriliyor. Bu rakamın perde arkasında 9 bin 900 lira olduğu söyleniyor.

Beklenen gün geldi! Altında yarın yer yerinden oynayacak!
Benzin ve motorin fiyatlarında sürpriz gelişme! İşte 12 Ekim Çarşamba güncel benzin, motorin ve LPG fiyatları!
Esnaflar bu haber size, kısa bir süre önce açıklandı! Tam tamına 100 milyar Türk Lirası...