29 / 04 / 2024

Asım Güzelbey: Türkiye'de raylı sistem desteklenmiyor

Asım Güzelbey: Türkiye'de raylı sistem desteklenmiyor

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, dünyanın her yerinde sosyal demokratların, raylı sistemle toplu taşımayı desteklediğini, Türkiye'de ise bunun tam tersinin olduğunu savundu



Güzelbey, Almanya gezisini değerlendirdiği basın toplantısında, bir gazetecinin sorusu üzerine, Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin Hafif Raylı Sistem Projesi'nin iptali için CHP Gaziantep İl Başkanlığının, Gaziantep Bölge İdare Mahkemesi'ne yaptığı başvuruya ilişkin bilgisinin olmadığını söyledi. Türkiye'nin demokratik bir ülke olduğunu ve herkesin her konuda farklı tavır benimseyebileceğini ifade eden Güzelbey, şöyle konuştu:

"Türkiye demokratik bir ülkedir. Herkes her konuda istediği tavrı gösterir. Biliyorsunuz Türkiye'de yapılan her işe dava açmak bir gelenek haline geldi. Bundan önce boğaz köprüsüne de karşı çıkmışlardı. 'Boğaz köprüsüne hayır, Zap suyuna köprü yapılsın' dediler. Boğaza birinci köprü yapıldı. Yetmedi 2. köprü yapıldı. 3. köprü de yolda. Ufku biraz geniş tutmak lazım. İnsanların ufkunun geniş olması lazım. Bana enteresan gelen şu, dünyanın her yerinde sosyal demokrat ve sol görüşlü insanlar raylı sistemle toplu taşımacılığı destekler, Türkiye'de tam tersi oluyor."

ALMANYA GEZİSİ
Güzelbey, Almanya'ya yaptığı geziyi değerlendirirken, 30 Ağustosta Almanya'da yerel seçimlerin yapılacağını, yerel seçimlerde Türk seçmenlerin siyasi tercihlerinin çok büyük önem kazandığını belirtti. "Almanya'da hiç bir seçimde adayların Türkçe broşür dağıttığını hiç görmemiştim. Belediye başkan adayları Türkçe broşürlerle ve AK Parti'nin sloganlarıyla seçim kampanyalarını sürdürüyor" diyen Güzelbey, adayların pek çok benzer sloganın yanı sıra AK Parti'nin "Durmak Yok, Yola Devam" sloganını da kullandıklarına tanık olduğunu belirtti.

Güzelbey, Almanya programı kapsamında, Kuzey Ren Vestfalya eyaletinde Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin de ortağı olduğu bir AB projesi çerçevesinde yaptırılan camiyi ziyaret ettiğini söyledi. Güzelbey, yaklaşık iki ay önce Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün Çin Halk Cumhuriyeti'ne yaptığı geziye de katıldığını hatırlatarak, orada yaptığı görüşmelerin meyvesini almaya başladıklarına dikkati çekti.

ÇİNLİLERİN YATIRIMI
Çinlilerin, Gaziantep'te yapmayı planladığı hafif ticari araç fabrikasıyla ilgili son noktaya gelindiğini ve yatırım için gerekli arazinin temin edildiğini belirten Güzelbey, "Şu anda yaklaşık 1 milyon metrekare civarında bir araziyi kendilerine sunma aşamasındayız. 100 milyon dolarlık bir yatırım ve 2 bin 500 kişilik de bir istihdam söz konusu." Güzelbay, Çinlilerin Gaziantep'te otomotiv yatırım yapmasının Gaziantep'in sanayisine bir farklılık ve çeşitlilik kazandıracağını da sözlerine
ekledi.
AA


Geri Dön