28 / 04 / 2024

Aşiyan Köprülü Kavşağı yükseliyor!

Aşiyan Köprülü Kavşağı yükseliyor!

Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in vizyon projeleri arasında yer alan Aşiyan Köprülü Kavşağı'nın inşaatı son sürat ilerliyor.




Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç’in “Çankırı’nın çok önemli bir projesi” diyerek lanse ettiği Aşiyan Köprülü Kavşak çalışmaları start verdi. Şehir trafiğini rahatlatmak için uygulama projesi Çankırı Belediyesince hazırlanan ve Karayolları tarafından ihale edilerek başlatılan projede Aşiyan Köprülü Kavşak’ın ayakları yükseldi. 


Çankırı Belediyesi ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü arasında imzalanan protokol gereğince Aşiyan Köprülü Kavşak’ın proje, kamulaştırma ve geçiş izin belgeleri Çankırı Belediyesince, yapım işi ise Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünce üslenilmişti. Bu kapsamda Çankırı Belediyesi, İl Özel İdaresi’ne ait üç binanın tahsisini, DSİ ve TCDD’den gerekli yasal izinlerin alınarak geçiş ücretlerinin ödenmesini ve Aksu Mahallesi sınırları içerisinde 18. madde uygulaması ile mülkiyet problemlerini, BEDAŞ, KARGAZ, TELEKOM ve ÇASKİ Müdürlüğüne ait altyapı hatlarının deplase çalışmalarını çözerek alanı Karayollarına teslim etti. Karayolları 15. Bölge Müdürlüğü tarafından ihalesi gerçekleştirilen Aşiyan Köprülü Kavşak projesinin yapımı başladı.


Ekiplerin yoğun çalışmaları kapsamında Aksu Mahallesi sınırları içerisine isabet eden köprü ayakları hızla yükselmeye başladı. Tatlıçay üzerine denk gelen fore kazık çalışmaları ise devam ediyor. Çankırı Belediyesi ile Karayolları 15. Bölge Müdürlüğünün yoğun çaba gösterdiği Aşiyan Köprülü Kavşak çalışmalarının yıl sonuna tamamlanarak halkın hizmetine açılması bekleniyor. 


Çankırı’da Aksu ile Karataş Mahallelerini birbirine bağlayacak kavşak, bölge ve şehir trafiğini rahatlatacak ana noktalardan biri olacak. Ilgaz’dan Aksu ve Yenimahalle’ye gitmek isteyen veya Aksu’dan Ilgaz’a geçmek isteyen kişi lise kavşağını kullanmadan ulaşımı sağlayabilecek.



Çankırı Belediyesi



Geri Dön