04 / 05 / 2024

Aşk ve Ceza dizisindeki Yasemin'in evi retro tarzında!

Aşk ve Ceza dizisindeki Yasemin'in evi retro tarzında!

atv'de yayınlanan 'Aşk ve Ceza' dizisinde Nurgül Yeşilçay'ın canlandırdığı 'Yasemin' karakterinin yaşadığı villa, 1960'ların retro tarzına feminen bir gönderme yapıyor



Büyük bir reklam ajansında çalışan ve bir hafta sonra gerçekleşecek düğününün heyecanını yaşayan 'Yasemin' ile nişanlısı Mehmet'in hikayesiyle başlayan atv'nin sevilen dizisi 'Aşk ve Ceza', tüm hızıyla devam ediyor. TMC'nin yapımcılığını üstlendiği, Nurgül Yeşilçay (Yasemin) ve Murat Yıldırım'ın (Savaş) başrollerini paylaştığı dizinin devam eden bölümlerinde Yasemin; sadece bir gece birlikte olduğu 'Savaş'ın çocuğunu doğurdu, reklam şirketine ortak oldu ve evini değiştirerek bir villaya yerleşti. İzleyiciler kadar dekorasyon meraklılarının da ilgisini çeken bu villayı House Beautiful dergisi görüntüledi...

BOĞAZ MANZARALI
Dizide 'Yasemin'in evi olarak kullanılan villa, Kandilli'nin yüksek tepelerinden birinde konumlanıyor. Boğaz manzaralı villanın salonu, mutfağı ve yatak odası, dizinin sanat yönetmeni Yavuz Fazlıoğlu tarafından baştan aşağıya yenilenmiş. 1960'ların retro tarzına göndermeler yapan ev, modern mobilyalarla harmanlanmış. Fazlıoğlu, "Yasemin' karakteri, hırslı bir kadın. Hem feminen, hem de kimsede olmayan bir dekorasyon istiyordu. Ben de onun karakterine uygun bir ev hazırladım" diyor. Aydınlık salona, iki oturma bölümü yerleştirilmiş. Bu bölümleri, 360 derece dönebilen bir TV ünitesi ayırıyor.

YASTIKLAR RENKLENDİRİYOR
Beyaz oturma elemanlarının tercih edildiği salonun duvarlarında, hem yağlıboya, hem de duvar kağıdı kullanılmış. Mekana genişlik algısı katan bu birliktelik, beyaz mobilyaları ön plana çıkarmış. Evin açık mutfağı ise yemek masası ile salondan ayrılıyor. Salonun ve yemek bölümünün duvarlarına, Bayram Gümüş ve Altan Çelem'in tabloları asılmış. Perdeler ve halılarda koyu kızıl tonlar göze çarparken, yastıklarla renklendirilen beyaz koltuklar, farklı formlardaki orta sehpalarla tamamlanmış.

HEM YATAK HEM DİNLENME ODASI
Üst kattaki yatak odası, aynı zamanda Nurgül Yeşilçay'ın çekimlerde dinlenme odası olarak da kullanılan bölüm. Burada daha yalın mobilyalar göze çarpıyor. Sade yatak, koyu renkli bir uzanma koltuğu, perde ve kumaşlarla hareketleniyor.
Sabah


Geri Dön