10 / 05 / 2024

Aşkale Çimento yeni fabrika almaya hazırlanıyor!

Aşkale Çimento yeni fabrika almaya hazırlanıyor!

Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 1993 'ten bu yana yaklaşık 300 milyon dolar değerinde yatırım yapılarak tesiste kapasite artırımına gidildiğini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda bölgenin f



 Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, 1993 'ten bu yana yaklaşık 300 milyon dolar değerinde yatırım yapılarak tesiste kapasite artırımına gidildiğini belirterek, "Önümüzdeki yıllarda bölgenin farklı illerinde de yatırımlar planlıyor" dedi. Aşkale Çimento; 2005 yılında Trabzon Çimento, 2009 yılında Erzincan, Gümüşhane ve Van Çimento Fabrikalan'nı satın almıştı.

Özelleştirmede örnek kuruluş olarak gösterilen şirketin akıla kriz yönetim sistemiyle yoluna devam ettiğini ifade eden Yücelik, şunları söyledi:
"Kriz yönetim sistemi sayesinde şirket kaoslardan en az zararla kurtulmasını bildi. Çalışanların sabrı, yöneticilerin ise sıkmaları bir an önce atlatma yönündeki gayretleri şirkete dinamizm kattı.Bu sebeple; Aşkale Çimento 'yu rakiplerinden ayıran en önemli özelliği; çok ortaklı olmasına rağmen ürün kalitesi, hızlı karar alma, müşteri memnuniyeti ve kolektif ruhun hiç eksik olmaması olarak tarif ediliyor."

İstihdama önem veriyor
ERÇİMSAN şirketi tarafından satın alman Aşkale Çimento, Giresun 'dan Van'a, Erzincan'dan Ağn 'ya, Trab¬zon'dan Erzurum'a, Gümüşhane 'den Batum'a bir çok tesise sahip oldu. Lütfü Yücelik, şunları söyledi:

'Tesisler arttıkça daha fazla gencimiz iş imkanı buluyor, daha fazla üretim gerçekleştiriyor, ülkemize daha fazla katkıda bulunuyoruz. Bu da bizi daha fazla mutlu ediyor. Muhakkak ki, zor ve amansız bir mücadelenin ardından buralara geldik ChtaUarımız ve çalışanlanmızm sabrı, şirket yöneticilerinin gayreti ile bu gün Türkiye 'nin devleri arasında girdik. Aşkale Çimento bölge için bir moral ve umui kaynağı. Bize göre bu örnekler artmak O zaman hem bölge kalkınır hem de istihdam sağlanmış olur. Tabi burada birlik ve beraberlik içinde hareket etmek önemli."

Atık gazdan elektrik üretecek
Halen Aşkale'de yapımı devam eden ve fabrikadan çıkan atık sıcak gazdan elektrik üretecek olan projenin çevreci ve aynı zamanda Türkiye'de ilklerden olacağını söyleyen Lütfü Yücelik, "14 milyon dolar civarında proje bedeli olan yatırımımız süratle devam ediyor. Kurulum gücü 7.5 megavat olan tesisimiz yılda ortalama 50 milyon kilovat üretim gerçekleştirecek. Çevreye yönelik hassasiyetimizin önemli bir göstergesi olan bu yatırım aynı zamanda tasarruf sağlayacak. Tesisin 2011'in ortalarında işletmeye alınması bekleniyor" diye konuştu.

Ödülleri topladı
Aşkale Çimento, 2007 yılında 'Türkiye'nin en çok vergi ödeyen ilk 100 firması" arasına girdi. 2007 yılında Anadolu Kaplanları içinde "İhracat Şampiyonu " seçildi. İstanbul Sanayi Türkiye 'nin en büyük 500 sanayii kuruluşu sıralamasında "2009'da Türkiye'nin en büyük 221'inci sanayi kuruluşu " oldu. CNBC-e Businnes Dergisi tarafından yapılan araştırmada 'Türkiye'nin en istikrarlı 43. şirketi " olarak belirlendi.

Türkiye Ekonomi Bankası ve Referans Gazetesi tarafından düzenlenen Hızlı Balık yarışmasında Aşkale Çimento sektöründe en yenilikçi ve en hızlı firma ödülünü aldı. ABD'li iş dünyası dergisi Fortune, Türkiye'nin en büyük 500 firması sıralamasında Aşkale Çimento, Üstenin 232'nci sırasında yer aldı. Çevre ve insan sağlığına büyük önem veren şirket; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından sigara yasağı ile ilgili getirdiği önlemlerden dolayı, Türkiye'nin en iyi 9 firması arasından biri olarak seçildi.

Anadolu'daki 500 şirket baz alınarak yapılan araştırmanın sektörlerle ilgili analizinde ise Aşkale Çimento, sektöründe 5'inci sırada yer aldı.
 
1000 ORTAMLI ŞİRKET
Aşkale Çimento, kamu eliyle 1968 yılında kuruldu. 1971 yılında işletmeye geçti. 1993 yılında Erzurum ve bölgedeki insanı tarafından kurutan, 1000 ortaklı ERÇİMSAN şirketi tarafından özelleştirme yoluyla 31 milyon 250 bin dolara satın alındı. Özelleştirme ile birlikte hem yatırımlara hem de pazar payının genişletilmesi noktasında düğmeye basıldı. İlk etapta fabrikanın hantal yapısını ortadan kaldırmak için iyileştirme yatırımlarına start verildi. Bir çok birimde yapılan küçük yatırımlar sonucunda ciddi tasarruflar sağlandı. Aşkale Çimento, özelleştiği 1993 yılından bu yana 1000 ortaklı yapısı ile zor ve hatta imkansız şartlara rağmen başarılar gerçekleştirdi. Aşkale'de zarar eden bir fabrikanın küllerinden bu gün Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Ağrı, Tercan, Erzincan, Giresun, Gümüşhane ve Gürcistan-Batum devasa sanayi tesisleri yükseldi. Yatırımlara hiç durmadan devam eden Aşkale Çimento, aynı zamanda ortaklarına da her yıl düzenli olarak kar dağıtıyor.
Milliyet Business


Geri Dön