Devre Mülk

Aşkale Çimento'ya en yenilikçi ve en hızlı firma ödülü

"Büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yutar" felsefesinden yola çıkarak başlatılan Hızlı Balık Ödülleri'nde bu yıl "Yapı Malzemleri Sanayii" dalında Aşkale Çimento ödüle layık bulundu

Ödülle ilgili açıklamalar yapan Aşkale Çimento Sanayii T.A.Ş Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, "Şirket yönetimindeki kollektif bilinci hakim kıldığımız, krizde üretim ve yatırımlardan vazgeçmediğimiz, bölgemizde işsizliğe karşı savaş açtığımız ve çevre ile insan sağlığına duyarlı davrandığımız için bu ödüle layık görüldük. Ben be ödülü başta çalışanlarımız olmak üzere bize her zaman yüreklendiren ortaklarımız adına aldım. Bu başarı `ben' yerine `biz' demenin ürünüdür. Bu ödülün gururunu ve onurunu herkesle paylaşıyoruz. Türkiye'nin doğusundan bulunan bir şirketin, Türkiye'deki yüzlerce firmayı geride bırakıp bu ödüle layık olması anlamlıdır. Artık `bizden birşey olmaz' önyargısını kaldırmalıyız. Aşkale başta olmak üzere Erzurum, Trabzon, Erzincan, Gümüşhane ve Ağrı'da yatırımlarımız çığ gibi büyüyor" dedi.

Devletten alacaklı bir şirket

Aşkale Çimento'nun bölge için önemli bir anlamı olduğunu hatırlatan Yücelik, "Gururla söylüyoruz ki, Aşkale Çimento'nun kamuya tek kuruş borcu yoktur. Aksine devletten teşvik yasasından dolayı alacaklıdır. Bizler sorumluluklarımızın farkındayız. Çalışanlarımız ve ortaklarımız bir ibadet aşkı ile yollarına devam etmektedirler. Böylesi ödüllerde gittiğimiz yolun doğruluğunu göstermektedir. Erzincan ve Gümüşhane'deki tesislerimiz faaliyete geçmektedir. Bölgesel anlamdaki yatırımlara devam edeceğiz. Bu şirket bölge insanının öz malıdır. Biz ahde vefayı asla yüreğimizden eksik etmiyoruz. Türkiye'de en çok vergi ödeyen 100 şirket arasında bulunan, Anadolu Kaplanlarının ihracat şampiyonu ve Türkiye'nin en büyük 296'ıncı sanayi kuruluşu olan Aşkale Çimento, kendisine güvenenleri asla utandırmayacaktır."diye konuştu.

300 firma arasında seçildi

Referans Gazetesi ve Türk Ekonomi Bankası işbirliği ile düzenlenen `Hızlı Balık' yarışmasında Aşkale Çimento, sektöründe Türkiye'nin en iyi şirketi seçildi. Türk iş dünyasının önde gelen 15 isminden oluşan jüri, PricewaterhouseCoopers'ın (PWC) ön değerlendirmesiyle 300 firma arasından seçilen 102 firmayı, büyüme göstergeleri, verimlilik-kârlılık oranları ve inovatif yapıları olmak üzere üç ana kategoriye göre değerlendirdi. Ödüllere katılım en çok İstanbul, Adana ve Konya'dan gerçekleşti. Ödüllerde gıda sanayi, tarıma dayalı sanayi, metal ve metal ürünleri, makine, techizat, kimya-petrokimya-plastik, mobilya ve orman ürünleri, tekstil-giyim, taşıt araçları ve yan sanayi, ticaret, yapı malzemeleri, ulaştırma-taşımacılık-lojistik, bilgi ve iletişim hizmetleri sektörleri değerlendirmeye alındı.

Hızlı balık kavramı nedir?

Hızlı Balık Ödülleri, başta KOBİ'ler olmak üzere iş dünyasının girişimci ve yenilikçi yönünün teşvik edilmesi amacıyla Referans tarafından ilki 2006 yılında gerçekleştirilen ve geleneksel hale getirilen bir yarışma. Jason Jennings ve Laurence Haughton'un "Büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yer" isimli kitabındaki felsefeden yola çıkılarak hayata geçirilen yarışma iş dünyasının hızlı balıklarını ödüllendirerek teşvik etmeyi, onların başarı stratejilerinin ise diğer firmalara bir model oluşturmasını amaçlıyor. "Hızlı Balık" projesi aynı zamanda Türk firmaların inovasyon ve Ar-Ge'ye yatırım yapmaları halinde nasıl sektörlerinin lideri haline gelebileceğini somut örneklerle ortaya koyuyor.

Sabah