28 / 04 / 2024

Aslı Börek 70 yeni şube açacak

Aslı Börek 70 yeni şube açacak

Türkiye'nin önde gelen börek üreticilerinden Aslı Börek, Ekim 2008'den itibaren 11 yeni şube açtı, yıl sonuna kadar 70 yeni şubeyi daha bünyesine katacak



Aziz Kutlu ve Mehmet Badem'in kurduğu Aslı Börek krizli aylarda 150 yeni personeli de işe alarak kendi çapında istihdama katkı sağladı. Aslı Börek yakın zamanda ABD, Fransa, Almanya ve Macaristan'da da şubeler açmayı hedefliyor. Şirket halen Avrupa'nın pek çok ülkesine ayda beş ton ürün gönderiyor.

Üretim kapasitesi de büyüyor

Ayda 110 ton olan börek üretimini de 150 tona çıkaran Aslı Börek, İstanbul Göztepe'deki 2 bin 500 metrekarelik tesisi büyütecek. Ağustos ayında Dudullu'da 4 bin metrekarelik yeni tesis de açılacak. Aslı Börek ayrıca, börek, mantı, zeytinyağlı yaprak sarması, çikolata ve tatlı çeşitleri gibi ürünlere Gümüşhane böreği, fındıklı baklava gibi ürünleri de ekledi. Aziz Kutlu, "Krizlerin bir gün sona ereceğini düşünerek yatırımlarımıza devam ettik. Hedefimiz Türk markası olarak dünyaya yayılmak" dedi.

Tüketimde azalma olmadı

Aslı Börek Genel Koordinatörü Yasemin Alansalıoğlu ise, krizde tüketimde bir azalmaya şahit olmadıklarını belirterek, müşteri oranından duydukları memnuniyeti dile getirdi. Alansalıoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Başkent Üniversitesi, İller Bankası ve Macaristan Büyükelçiliği gibi önemli kurumlara da devamlı olarak ürün verme başarısını yakaladıklarını ekledi.

Bir saatte bin kişilik kokteyl

ASLI Börek, kurduğu 225 kişilik "kokteyl ekibi" ile kokteyl hazırlıklarına da yeni bir boyut kazandırdı. İşletme, bir saatte bin kişilik kokteyl servisi hazırlayabiliyor. Ekibin genel koordinatörü Yasemin Alansalıoğlu bu hizmet için içerisinde kokteyl masalarının ve malzemelerinin bulunduğu dokuz minibüsün şubelerde hazır beklediğini söyledi. Kokteyl ekibi Edirne'den Kars'a hatta Avrupa'ya kadar pek çok noktaya soğutucu tırlarla gidebiliyor. Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Alan, ekiple ilgili olarak, "Sipariş geldiği anda itfaiye gibi alarm veriliyor ve bütün ekip en geç 15 dakikada toplanarak araçlara binip çıkmış oluyoruz" dedi.
Hürriyet


Geri Dön