28 / 07 / 2024

Astoria'da Levent Penso Clementine ile kebap satacak

Astoria'da Levent Penso Clementine ile kebap satacak

Cafe Clementine'i Boyner'e devredeceği söylentilerini yanıtlayan Levent Penso, "3 ay içinde Clementine'de kebap ve balık ağırlıklı  ucuza hızlı yemek konsepti kuracağım" dedi


SENTEZ MEKANİK 10. YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLADI!


Cafe Clementine'i Boyner'e devredeceği söylentilerini yanıtlayan Levent Penso, "Aksine büyüme planları yapıyorum. 3 ay içinde Clementine'de Reina'daki gibi kebapçı, balıkçı ve ucuza hızlı yemek yenebilecek kafeterya gibi konseptler de olacak" dedi. Penso, franchise yoluyla da büyüyeceğini belirterek Bebek, Asmalımescit ve Bağdat Caddesi'nde yer aradığını açıkladı.

1990'lı yıllarda Home Store'la cafeciliği ilk başlatan isimler arasında anılan Levent Penso, Cafe Clementine'e 'kebapçılı, balıkçılı, kafeteryalı' yeni bir konseptle rota çizmeye hazırlanıyor. Geçtiğimiz hafta "Astoria'daki Cafe Clementine'i Boyner Grubu'na devrediyor" söylentileri çıkan Cafe Clementine'in sahibi Levent Penso, aksine büyüme planları yapıyor. 3 ay içinde Astoria Cafe Clementine'i içinde kebapçı, balıkçı, hızlı ve ucuza yemek yenebilen kafeterya olmak üzere Reina gibi farklı bir konsepte dönüştürmeye hazırlanan Penso, bundan sonra 'Coco Clementine' markasını kullanacak. 

Şu anda franchise için de çalışmalar yaptığını ve ilk aşamada Cafe Clementine'i hayata geçirdiğinde hedefi olan 5 cafe-restorana ulaşmayı planladığını söyleyen Levent Penso, "Coco Clementine ana markamız olacak ve ana mutfağımız da Astoria'da olacak. Diğer şubelerimize malzemeler buradan gidecek" dedi. 

Astoria Cafe Clementine'in 850 metrekarelik alana yayıldığını ve burada kebapçı, balıkçı ile oldukça uygun fiyata ama hızlı yemek yenebilen kafeterya markasıyla hizmet verecek bir konsepti oturtacaklarını vurgulayan Penso, "Coco Clementine'in yanı sıra Kafeterya markasını da franchise yoluyla geliştireceğiz" diye konuştu.

City's'de 3.5 milyon dolarım gitti
Cafe Clementine'in aslında daha hızlı büyüyebileceğini ama City's Nişantaşı'nda yaşadıkları sıkıntının markanın önünü kestiğine dikkat çeken Penso, "Burada 2 mekanımız vardı ve önce AVM yönetiminin mimari değişiklikleri ardından içki ruhsatının alınması nedeniyle yaşanan sıkıntılar sonucu buradan 3.5 milyon dolar nakit para kaybettik. 5 milyon dolar da yatırım yapmıştık. Biz City's'i markamız için 'kale' olarak belirlemiştik ve yıllık 6-8 milyon dolar ciro bekliyorduk. Yaşananlar nedeniyle Cafe Clementine'i büyütmek için gerekli maddi kaynağı yitirdik" açıklamasını yaptı.

Markanın büyümesi için şubeleşmeye ihtiyacı olduğunu, her şubenin yeni iş getirdiğini aktaran Levent Penso, Bağdat Caddesi, Bebek, Asmalımescit, Ankara'da yer arayışında olduklarını da sözlerine ekledi.

Dekorasyon işine de döndüm danışmanlık yapıyorum
Yeme-içme sektöründe olmayı zevk aldığı için sürdürdüğünü söyleyen Levent Penso, yeniden dekorasyon işine de döndüğünü açıkladı. Şu anda bir evin ve restoranın dekorasyon işini üstlendiğini söyleyen Penso, danışmanlık işine de ağırlık vereceğini kaydetti.

Krizde t-bone steak ve jumbo karides menüden çıktı
Küresel krizi de değerlendiren Levent Penso bu dönemde yaşananlar hakkında şu değerlendirmeyi yaptı: "Müşteriler mecburen harcamalarını kıstı. Biz de menüden bazı pahalı ürünleri çıkardık. Örneğin t-bone steak, jumbo karides, lagos balığı gibi ürünleri menümüzden çıkardık. Çünkü bunlar mutfakta mali külfet yaratıyor. Şimdi de 2010 için yeni menü üzerinde çalışıyorum."

Masa örtüsünü kaldırdık, maliyeti düşürdük 
Home Store'la modern cafe'ciliği ilk ben başlattım sonra devrettim. Home Store'la Çağlayan'da kaliteli yemek, çok çeşit, şık mekanı uygun fiyata sunmayı başarmıştık. O dönem 160 çeşit ürünü sunuyorduk. Masa örtüsünü ilk biz kaldırdık. Bu bile maliyetleri düşürme anlamında önemli bir adımdı.

ASTORIA'DAKİ AĞAÇ 50 BİN EUROYA MALOLDU
Astoria'daki Cafe Clementine'in en ilgi çeken yerlerinden birinin de mekanın içindeki devasa ağaç olduğunu söyleyen Levent Penso, "Ağaçlara meraklıyım. Mayadrom'da da bir limon ağacımız var ama Astoria'nın yeri benim için çok özel. Çünkü ağacı AVM inşaat halindeyken ekmiştik. Hollanda'dan özel TIR'la getirdik. Yeni yerlerimizde de ağaçlar olacaktır"dedi. Penso, Astoria'daki ağacın maliyetinin ise 50 bin euro düzeyinde olduğunu açıkladı.
Vatan


Geri Dön