06 / 05 / 2024

Asya Mermer, yılda 200 bin metrekare mermer üretecek!

Asya Mermer, yılda 200 bin metrekare mermer üretecek!

Asya Mermer, yıllık üretim kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. Blok mermerleri plaka halinde keserek istenilen ölçülere uygun formatta pazara sunan firma, yıllık yaklaşık 80 bin metrekare üretim ve satış kapasitesiyle çalışıyor.



Mermer sektöründe geçtiğimiz yıldan bu yana hizmet sunan Asya Mermer, yıllık üretim kapasitesini artırmaya hazırlanıyor. Blok mermerleri plaka halinde keserek istenilen ölçülere uygun formatta pazara sunan firma, yıllık yaklaşık 80 bin metrekare üretim ve satış kapasitesiyle çalışıyor. Firmanın hedefi ise bu kapasiteyi 200 bin metrekare/yıl'a çıkarmak.

Üretimlerinde doğal taşlar kullandıklarını aktaran Asya Doğaltaş Mermer San. Tic. Limited şžirketi Genel Müdürü Taha Egin, 'Adana'da kurulu tesisimizde yaklaşık 10 bin metrekare alanda faaliyetimizi sürdürüyoruz. Ağırlıklı olarak Marmara mermeri, Silifke beji ve Diyarbakır bejini tercih ediyoruz' dedi. Yıllık 80 bin metrekare üretim ve aynı miktarda da satış gerçekleştirdiklerini bildiren Egin, 'İhracatımız ise yıllık yaklaşık 20 bin metrekare ile toplam üretimin yaklaşık dörtte birine tekabül ediyor. Hedefimi yıllık üretim kapasitemizi 80 bin metrekareden, 200 bin metrekareye çıkmak. Bu doğrultuda da Ar-Ge yapıyor; tesis modernizasyonuna yönelik araştırmalarımızı sürdürüyoruz. Hem yurtiçi hem de yurtdışında da pazar araştırmalarımız sürüyor. İş hacmi oluşturmaya yönelik çalışıyoruz' diye konuştu.

Yurtiçi pazarda ağırlıkla  Adana  ve çevre illerinde faaliyet gösterdiklerini ileten Taha Egin, geçtiğimiz günlerde yaptıkları anlaşma gereği şu andaki üretimlerinin yaklaşık yüzde 20'sini ihraç edilmek üzere ayırdıklarını kaydetti. 'Hedefimiz, yurtdışı pazar payımızı iki yıl içerisinde yüzde 100 oranında artırmak' diyen Egin, bu doğrultuda tesis ve makine yatırımlarını sürdürmeyi planladıklarını ifade etti.

Fabrikalarında bulunan plaka kesim hattını modernize etmeye yönelik çalıştıklarını dile getiren Egin, 'Bu doğrultuda Ar-Ge çalışmaları yürütüyoruz. Fabrikamızda 2 adet este makinesi, bir katrak makinesi, bir silim, bir pah, bir trimming, bir yan kesim ve iki kafa kesim makinesi ile hizmet sunuyoruz. Makine parkımızda teknolojiyi yakından izlemeye özen gösteriyoruz. Önümüzdeki günlerde parkımıza, iki ya da üç yeni makineyi daha katmayı hedefliyoruz' bilgisini verdi.

Yaptıkları işte kalite ve teknolojiyi esas aldıklarını belirten Egin, gerek tesis modernizasyonu gerekse konusunda uzman kalifiye bir ekiple kullanıcılara hizmet sunmaya titizlik gösterdiklerini sözlerine ekledi.

Didem Akın Akçay / DÜNYA


Geri Dön