02 / 05 / 2024

Ataköy halkı sahillerini sattırmamak için direniyor!

Ataköy halkı sahillerini sattırmamak için direniyor!

TOKİ'nin Ataköy sahilindeki 25 bin metrekarelik araziyi yeniden satışa çıkarması, bölge halkı tarafından kitlesel bir gösteriyle, protesto edildi



Ataköy halkı İstanbul'un son doğal plajı Ataköy sahilini korumak için sonuna dek mücadele edeceklerinin altını bir kez daha çizdi.

"Sahiline ve yeşiline sahip çık" sloganıyla TOKİ'nin uygulamasına karşı çıkan yüzlerce kişi pazar günü Ataköy 2. Kısım'daki Ramazan Yeşil Parkı'nda bir araya geldi. Burada yapılan ortak açıklamada, TOKİ'nin daha önce "satılık kıymetli arsa" sıfatıyla sunduğu ancak idare mahkemesi tarafından satışı durdurulan Ataköy Sahili'ni şimdi de "daha uygun hale getirilmiş koşullarla denilerek yeniden satışa çıkardığı belirtildi. 9 Aralık günü sarılacak olan arazinin aslında; kentsel koruma alam kabul edilmesi ve Ataköy'ün plan bütünlüğüne bağlı kalınarak "rekreasyon alanı" olarak düzenlenmesi gerekirken yok edilmeye çalışıldığına dikkat çekildi.

Satışı durdurmak için toplanan 10 bin imza Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a gönderilecek.
Cumhuriyet

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Ataköylülerden 10 bin imza

İstanbul'da Bakırköy sahilinde kurulan, yerleşim dokusu ve mimarisi ile uluslararası bilimsel çevrelerce “Korunması gerekli konut projesi” kabul edilen Ataköy'ün kıyı bölgesinin, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) tarafından satışına karşı çıkan “Yeşiline, Sahiline Sahip Çık Platformu” üyeleri, topladıkları 10 bin imzayı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletilmek üzere teslim etti

Konu hakkında Milliyet'e açıklamalarda bulunan Ataköy 1. Kısım Koruma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı Ayfer Kaynar, TOKİ'nin satışı gerçekleştirmesi durumunda, geri dönüşü mümkün olmayacak kamusal zararın ortaya çıkacağını savundu. Kaynar, “Çağdaş ve yaşanılır İstanbul'un sembollerinden biri olan Ataköy, bugün bu özelliğini yitirme tehdidiyle karşı karşıya. Bölgeye nefes veren yeşil doku, betonlaşacak” dedi.
Milliyet


Geri Dön