AVM

Atakule bugün açılıyor!

Atakule GYO tarafından inşa edilen Atakule, yeniden hizmet vermek için muhteşem bir geri dönüşe hazırlanıyor. Türkiye’nin ikinci alışveriş merkezi olan ve kulesi Atakule, bugün açılıyor.

Temeli 1987'de dönemin Başbakanı Turgut Özal tarafından atılan ve kulesi ile Ankara’nın sembolü olan Atakule alışveriş merkezi yeniden hizmete açılıyor. 

Atakule GYO tarafından 300 milyon lira yatırım ile yeniden inşa edilen Atakule, bugün açılıyor. Atakule’de, gün boyu Cumhuriyet Bandosu’nun gerçekleştireceği gösterilerin yanı sıra, 19.30’dan itibaren Ozan Doğulu performansıyla Ankaralıları coşturacak. 

Şehrin sembolü 

Atakule’yi en başından beri şehrin sembolü olarak korumayı ve geliştirmeyi amaçladıklarını söyleyen mehmet Arpacı, Atakule’nin geleceğine yönelik olarak, gerek inşaat gerekse perakendecilik ve gayrimenkul sektörünün uzmanları ile yapılan çalışmalar sonucunda alışveriş merkezi olarak hizmet veren bölümün yıkılarak yeniden inşa edildiğini söylemişti. 

''Öz kaynaklarla inşa edildi''

Atakule’yi, güncel mevzuata uygun ve çağdaş perakendecilik ihtiyaçlarına yanıt veren bir yaşam merkezi haline getirmek üzere yola çıktıklarını belirten Arpacı,  “Bu yatırım için banka kredisi kullanmadık ve tamamen özkaynaklarımız ile gerçekleştirdik. İçinde bulunduğumuz dönemde böyle bir yatırım, yaratacağı ekonomik hareketlilik ve istihdam ile Ankara’ya ve Ankaralılara önemli bir katkı sağlayacak. Bu yatırımımız Türkiye ekonomisine olan güvenimizin de önemli bir göstergesi” açıklamasında bulunmuştu. 

Atakule’ye Botanik Parkı

Atakule’nin mevcut arsası üzerinde yeniden inşa edilen Atakule, mevcut alan kullanılarak, dört alışveriş katına ek bir sinema ve eğlence katı yapıldı. Mimari projesi A Tasarım Mimarlık tarafından yapılan Atakule içinde yer alan mağazaların dış cepheleri, Botanik Parkı’na bakan kısımları, tamamen camdan ve yapının dış mekân ile bağlantısı geliştirilecek şekilde tasarlandı. 

20 bin metrekarelik kiralanabilir alan

Toplamda 50 bin metrekareden oluşan Atakule Alışveriş Merkezi'nde 20 bin metrekarelik kiralanabilir alan bulunuyor. Atakule'nin konsept geliştirme ve kiralama danışmanlığı  Jones Lang LaSalle Türkiye tarafından yapılıyor. 

Yıllık 8 milyon ziyaretçi

Mağaza, restoran, sinema salonları ve spor salonundan oluşan 120 üniteden meydana gelen Atakule'de kiralanmış mağaza oranı yüzde 90'a ulaşmış durumda. Kule’nin faaliyete geçmesiyle yıllık 8 milyonun üzerinde ziyaretçinin ziyaret etmesi bekleniyor. 

Atakule 29 Ekim'de açılıyor!

 

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com