02 / 05 / 2024

Atakum Belediyesi, Adli Tıp Grup Başkanlığı'na yer tahsisine dava açacak!

Atakum Belediyesi, Adli Tıp Grup Başkanlığı'na yer tahsisine dava açacak!

Samsun Atakum Belediyesi Başkanvekili Hayri Erdönmez, ilçede Veteriner Enstitüsü arazisinin arkasında Adli Tıp Grubu Başkanlığı'na yer tahsisi yapılmasına tepki göstererek, "Bu karara hukuki itirazımızı kullanacağız." dedi...




Samsun Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısı, AK Parti Meclis Üyesi Turan Çakır yönetiminde gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Atakum ilçesi Veteriner Enstitüsü arkasındaki alanın Adli Tıp Grup Başkanlığı'na tahsis edilmesini öngören teklif görüşüldü. Teklife CHP ve MHP meclis üyeleri ret oyu verirken, teklif 8 ret oyuna karşı, 9 oyla kabul edildi. 


Toplantı sonrası açıklamada bulunan Atakum Belediyesi Başkanvekili Hayri Erdönmez, ilçede yer alan yeşil alanların yapılaşmasına karşı olduklarını söyledi. Atakum ilçesinde yeşil alan üzerine inşa edilmesine karar verilen birçok kurum binası olduğuna işaret eden Erdönmez, "Burada bina yapmanın dışında doğacak trafik yoğunluğu başka sorunları da beraberinde getirecektir. Bu alanların bir daha geriye dönüşü yok. Adli Tıp Grup Başkanlığı binası Samsun'a lazım. Bu bina Canik'te, İlkadım'da, Tekkeköy'de olabilir. Bu kadar yeşil alana bina yapmanın tekrar yeşili dönüşmeyecek hale getirip bina kondurmanın hiçbir anlamı yok. Bir vicdan muhasebesi yapılmasını öneriyorum." diye konuştu. 


Adli Tıp Grubu Başkanlığı'na yer tahsis edilmesi ile ilgili olarak hukuki itirazları yapacaklarını açıklayan Erdönmez, "Protokol cami projesi ile Tarım Meslek ve Anadolu Tarım Meslek Lisesi'nin yanında bulunan alan gitti. Gençlik Merkezi ile Yeşiyurt Alışveriş Merkezi'nin karşısında bulunan alan gitti. Hiç anlamı yok, kent meydanı alanı olarak kullanılabilecek ve şehrin vizyonunu ortaya çıkarabilecek alan Olimpik Yüzme Havuzu Projesi ile yitirildi. Şimdi canım yeşil alanın içinde Adli Tıp Grup Başkanlığı binasının oluşmasının bardağı taşıran son damla olduğuna inanıyoruz. Atakum halkı buraya kent parkı yapılmasını istiyor. Bu yeşil alanlar halkın nefes alacağı alanlardır. Atakum'a yapılan yatırım değil bence Atakum'u binalaştıran vizyonunu değiştiren kötü seçimler ve kararlardır. Protokol cami alanı ile ilgili itiraz ettik, dava açtık. Olimpik Yüzme Havuzu Projesi'ne itiraz ettik, dava açtık. Ancak bu kararlar bakanlık oluru ile alınan kararlar olduğu için sizin eliniz kolunuz bağlı. Bakanlıklar kendi isteklerine göre imar teklifleri yapabiliyor. Oradaki halk ne düşünüyor, bunu bilen yok. Ankara'dakiler planlıyorlar, oradaki birine ihale ediyorlar projeyi gelip şehre ucube lafı iktidar lafı ama Samsun'da ve Atakum'da ucubeler oluşuyor. Atakum halkı bunun hesabını soracaktır. Adli Tıp Grubu Başkanlığı binasına itirazları yapacağız, hukuki bir itirazımızı kullanacağız. Çünkü o bölgede yöre halkı imza kampanyası düzenliyor. Bu imzalar bakanlıklara üst kurullara gönderilecek." diye konuştu. 


İlçeleri ilgilendiren kararların ilçe belediyelerinde alınması gerektiğini vurgulayan Atakum Belediyesi Başkanvekili Erdönmez, "İlçe belediyesi varken Büyükşehir Belediyesi'nin bu kararlar konusunda bir tasdik merkezi olmasını doğru bulmuyorum. Belediye meclisinde sayısal çoğunluğumuz yok ama vicdanlara sesleniyorum, bu alanlar telafisi mümkün olmayacak alanlardır." ifadelerini kullandı. 


Bugün


Geri Dön