Yeni Şirketler

Atalay Oğul, 8 bin metrekarelik arsasında plan değişikliği yaptı

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atalay Oğul, 8 bin metrekarelik arsasında, mahkeme kararına rağmen plan değişikliği yaptı

Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atalay Oğul´un yöneticisi olduğu şirketin Bahçelievler´deki 8 bin metrekarelik arsasında, mahkeme kararına rağmen plan değişikliği yaptığı ortaya çıktı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Atalay Oğul´un yöneticilik yaptığı Erbar İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi´ne ait eğitim alanı olan arsa, geçen haftaki meclis toplantısında  ticaret alanı olarak değiştirildi. Erbar´a ait Bahçelievler Kartaltepe Mahallesi´ndeki eğitim alanı olarak gözüken 8 bin metrekarelik arsanın, İstanbul 7. İdare Mahkemesi´nin kararına rağmen plan değişikliğiyle tiacret alanı olarak değiştirildiği ortaya çıktı. Şirket, 2005´te araziyi 3 trilyon liraya satın almıştı.

BAKANLIK UYGUN GÖRDÜ

Bölgenin imar planlarında 35 yıldan beri okul alanı görünen araziyi Bahçelievler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, ihtiyaç nedeniyle kamulaştırmak isteyince İstanbul Valiliği İl Özel İdaresi, araziyle ilgili 10 milyon TL´lik kamulaştırma bedeli teklifi yaptı. Ancak şirket yetkilileri, fiyatı az buldukları için teklifi kabul etmedi. Arazinin yarısının okul alanından çıkartılarak konut ve ticaret alanına alınması için girişimlerde bulunan şirketin talebi, üç yıl sonra parsellerin yarısına, 32 derslikli okul olması şartıyla arazinin konut ve ticaret alanına çevrilmesi "Bakanlık Oluru" ile uygun görüldü.

GEÇEN HAFTA ONAYLANDI

Şirket bu kararın ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi´ne plan tadilatı için başvurdu. Planlama Müdürlüğü´nden, 2008´de adı geçen parsellerin, kısmen `eğitim tesis alanına´, kısmen de serbest yükseklik ve 2.5 emsal yapılanmada `ticaret+konut´ alanına alınması talep edildi. Plan tadilatı, teklifi oy birliğiyle kabul edildi. Meclise sunulan İmar ve Bayındırlık Komisyonu Raporu´nda, o dönem komisyon üyeleri arasında yer alan ve halen şirketin müdürü olarak görev yapan CHP´li Atalay Oğul´un da imzası da vardı. Oğul´un partiden ihraç edileceği söylendi ama unutuldu. Dosya da bu döneme kaldı. Oğul yine Bahçelievler 1. sıradan seçildi ve Büyükşehir Meclisi´ne girdi. Bu kez grup yöneticisi seçildi ve dosya geçen hafta Meclis´ten geçti.

CHP´li üyeler yeniden gündeme getirdi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi´nden alınan bilgiye göre; Bahçelievler Kartaltepe Mahallesi´nde eğitim alanı olarak gözüken 8 bin metrekarelik arsanın plan değişikliği yapılıp, Belediye Meclisi´nde onaylandıktan sonra İstanbul 7. İdare Mahkemesi tarafından işlemi durdurma kararının Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği´ne ulaştığı bildirildi.

NİSANDA İPTAL KARARI VERİLMİŞTİ

Meclisten 18. 07. 2008 tarihinde geçen 1/ 5000 ölçekli nazım imar plana yapılan itirazlar üzerine 4. 11. 2008 tarihinde İstanbul 7. İdare Mahkemesi´nde açılan davada; yürütmenin durdurulması talebi kabul edildi. Ancak mahkeme kararının ardından yeniden plan değişikliği yaparak, konuyu meclis gündemine taşıyan CHP´li meclis üyeleri, planı meclisten geçirdi. Ancak İstanbul 7. İdare Mahkemesi´nce ikinci kez Büyükşehir Belediyesi Hukuk Müşavirliği´ne gönderilen yazıda; 22.04.2010 tarihli kararı ile dava konusu işlemin iptaline karar verildiği belirtildi.
Star-Gül Çelikkol