28 / 04 / 2024

Atalay Şahinoğlu, Nuh Çimento ile yollarını ayırdı!

Atalay Şahinoğlu, Nuh Çimento ile yollarını ayırdı!

Atalay Şahinoğlu, Nuh Çimento ile yollarını ayırdı. Nedeni ise ortaklar arasındaki anlaşmazlık…



Atalay Şahinoğlu iş dünyasının yakından tanıdığı bir isim. Onu geniş kitleler, 1982-2005 yılları arasında İstanbul Ticaret Odası’ndaki görevleri sırasında tanıdı. Dile kolay tam 23 yıl İTO’da etkin görevlerde bulunan Şahinoğlu, 1990-1995 yılları arasında İTO’nun Yönetim Kurulu Başkanlığını, 1995-2005 arasında da Meclis Başkanlığını yaptı. 


Atalay Şahinoğlu, 1999 yılından beri Nuh Çimento Sanayi’nin yönetim kurulu başkanlığını ve genel koordinatörlüğünü yürütüyor.

 

Daha doğrusu iki hafta öncesine kadar yürütüyordu. Öğrendiğimize göre Şahinoğlu, Nuh Çimento ile yollarını ayırdı. Nedeni ise ortaklar arasındaki anlaşmazlık…

 

Bilindiği üzere Kocaeli’nde kurulu Nuh Çimento’ya Eskiyapan, Göbülük, Yurtbilir, Küçükçalık gibi ünlü aileler ortak. Şirketi 12 yıldır yöneten Şahinoğlu, ortaklar arasında sürtüşme nedeniyle görevinden ayrılmış. Hatta zaman zaman SPK’ya şikayette bulunulan şirkette, genel kurullar bile erteleniyor.

 

Konu hakkında fazla konuşmak istemeyen Atalay Şahinoğlu’nun bundan sonra ne yapacağını merak ettik. 74 yaşına gelen duayen işadamı öyle köşesine çekilecek gibi görünmüyor. “Şimdilik dinlenme ve dinleme dönemindeyim” diyen Şahinoğlu, kendisine danışmanlık teklifleri geldiğini belirtiyor.

 

Hatta çimento tesisleri kurmak isteyen bir guruptan kendisine “ortak yönetici” olması için teklif gelmiş. Şahinoğlu teklife sıcak bakıyor. Ancak iş teklifinde bulunan grubun adını vermiyor.

 

Bu arada, Şahinoğlu’nun Opel’in Topkapı bayiliğini yapan Odak Pazarlama, Ant Tekstil gibi şirketlerde ortaklıklarının bulunduğunu da belirtelim.

Para Dergisi


Geri Dön